Wickens nyert, Ekström növelte az előnyét

Fotó: DTM

Ma sem maradtunk izgalmak nélkül a DTM második nürburgringi versenye során.

Paul di Resta lerajtolta a poleból induló Marco Wittmannt. A címvédőnek később sikerült visszaelőznie mercedeses riválisát. A szombati versenyt megnyerő Lucas Auer is a dobogóért küzdött egészen addig, amíg meg nem pördült és ezzel a mezőny végére esett vissza.

A kiállások sorát a bajnoki küzdelemben is érdekelt Rast kezdte rögtön az első körben. Az Audinál azonban nagyon lassan ment a kerékcsere, így lényegében már ekkor minden esélye elveszett a pontszerzésre. A verseny felénél érkezett Wittmann és Di Resta a boxba. Utóbbi csapata sem dolgozott a leggyorsabban, ez sok pozíciójába került az idén már a Formula-1-ben is indult skótnak. Wickens kihasználta, hogy Wittmann gumijai még hidegek és megelőzte őt. A címvédő később megpróbálta visszaelőzni a kanadait, de nem járt sikerrel.

Di Resta közben szépen egerészte magát vissza az élmezőnyhöz, végül Wittmannt sikerült is megelőznie. Hátrébb Timo Glock torpedózta meg hátulról Nico Müller Audiját, ami utóbbi kiesésével végződött. Ekström sokáig kint maradt, miután letudta a kötelező kerékcserét pár előzést bemutatva végzett a 6. helyen.

Wickens idei első győzelmét szerezte, Di Resta pedig a szombati verseny után ismét második lett. Wittmann a harmadik helyével még életben tartja a bajnoki esélyeit.
Ekström riválisai hibáit kihasználva növelte az előnyét a bajnokságban. A bajnokság állása: 1. Ekström 136 2. Auer 127 3. Rast 124 4. Wittmann 115

A DTM második nürburgringi versenyének a végeredménye: