Skip to content
Főoldal / Dakar 2021 / Walkner: Elvesztettem a szerszámaimat

Walkner: Elvesztettem a szerszámaimat

Matthias Walkner KTM Dakar Rally 2021
Fotó: DPPI/F.Le Floc’h

A KTM-es versenyzők mesélnek a számukra nem túl eredményes második szakaszról.

A 2021-es Dakar Rally második szakasza nem éppen a KTM tervei szerint alakult. Legjobbjuk Daniel Sanders a kilencedik lett ma 16 perc hátránnyal. Sam Sunderland 23 perc lemaradással végzett a 16. helyen. A kétszered Dakar-győztes Toby Price már több mint fél órát kapott a szakaszt megnyerő Joan Barreda Borttól.

„Csak egy apró kis navigációs hibánk volt és körbe mentünk. De összességében úgy érzem jó nap volt. A vége felé volt egy kis technikai gondom. 130 kilométerrel a vége előtt egyszerűen csak hiányzott (valami). Váltogatnom kellett az üzemanyag-szivattyúk között és megpróbáltam működésre bírni. 10 kilométerrel a vége előtt kitisztult, szerintem az üzemanyag-szivattyú vagy az injektor lehetet. Papíron nem néz ki jól a hátrányunk, de még mindig versenyben vagyunk a győzelemért. Azt hiszem sokat fognak a versenyzők fel-le mozognia a tabellán. Meglátjuk, hogyan fogunk menni” – értékelt Price.

A legrosszabbul Matthias Walkner járt, akinek technikai hiba miatt meg kellett állnia és csak 2 óra 15 perc elteltével tudta folytatni a 2021-es Dakar Rally második szakaszát.

„45 kilométer után megálltam egy dűnénél, visszafordultam és gondom támadt a kuplunggal. Nagyon sok időt vett igénybe, hogy megcsináljam, mivel tönkre ment és néhány versenyzőt kellett megállítanom, hogy segítsenek” – kezdte a tegnap harmadik helyen végző osztrák.

„Sokan megálltak, azt hiszem az utolsók egyike volt, egy igazán barátságos indiai srác (Ashish Raorane), aki segített a kuplunggal, de aztán elvesztettem a szerszámaimat a homokban. Végül kuplung nélkül motoroztam. Nagyon rossz, amikor már a második napod olyan mint a mai. A dobogóért folytatott csata számomra véget ért és ez elszomorít” – zárta Walkner.