Skip to content
Főoldal / ERC / Wagner az ERC bajnoki címre hajt

Wagner az ERC bajnoki címre hajt

Simon Wagner

A kétszeres osztrák bajnok jövőre már Európa trónjára ülne – az Eurosol Racing Team által felkészített Skoda Fabia RS Rally2-vel.

Simon Wagner idén az összes versenyt megnyerte az Osztrák Rally Bajnokságban, így megvédte a bajnoki címét a Skoda Fabia Rally2 EVO-val. Jövőre már ő is Skoda Fabia RS Rally2-vel fog versenyezni, amit továbbra is a magyar Eurosol Racing Team készít fel a számára. Az új autóval az első versenye a Jännerrallye lesz január elején.

Az ERC programját a szezonnyitó Rally Serras de Fafe – Felgueirassal kezdi. Az első négy-öt versenyen biztosan indul és ha elégedettek lesznek az eredményekkel, akkor mind a nyolc ERC fordulón rajthoz fog állni.

„Ha a szezon elején elégedettek leszünk az eredményekkel, akkor igen, végigcsináljuk a teljes bajnokságot. Természetesen ez egy kicsit az eredményektől is függ. Az első négy-öt fordulót mindenképpen teljesíteni fogjuk, és ha van némi esélyünk arra, hogy dobogós helyezéssel fejezzük be a szezont, akkor ragaszkodunk ehhez a tervhez, és megpróbáljuk ezt megcélozni” – kezdte Wagner az ERC hivatalos honlapjának.

„Úgy gondolom, hogy az új autóval és a Michelin gumikkal a lehető legjobb csomaggal rendelkezünk, így most már csak sok adatot kell gyűjtenünk, és biztos vagyok benne, hogy hamar fel fogunk gyorsulni.”

Wagner 2022-ben négy ERC-fordulón indult, és az Azori-szigetek Rallyn és a Barum Rallyn elért dobogós helyezésekkel bizonyította, hogy van keresni valója az Európa-bajnokságon.

„Az autó 90 százaléka teljesen új. Az egész autó nagyobb, mert ez egy új platform, de bizonyos szempontból eléggé hasonlít a régihez. A Skoda tényleg nagyszerű munkát végzett. Az biztos, hogy a Skoda rengeteg kilométert tett meg a fejlesztés során. Mint mindenki tudja, nem könnyű egy év alatt valami újat építeni, ami jobb, mint amit már hét-nyolc éve fejlesztettek” – magyarázta Wagner, utalva a rendkívül sikeres Fabia Rally2 Evo-ra.

„Egészen biztos vagyok benne, hogy ez az új autó sokkal jobb lesz, de a szezon során meg kell néznünk, hogy mennyit tudunk még javulni” -zárta az osztrák.