Skip to content
Főoldal / WTCR / Virtuális WTCR: Báldi Gergő harmadik győzelmét szerezte

Virtuális WTCR: Báldi Gergő harmadik győzelmét szerezte

Esteban Guerrieri lett a valódi versenyzők közül az első dobogós.

Ningbóban folytatódott a virtuális WTCR szezon. Az időmérőn Moritz Löhner érte el a legjobb időt, a magyarok közül Bánki Bence várhatta a legelőkelőbb helyről, a harmadikról az első versenyt.

Az első futam elején a mezőny hátsó régiójában jót csatázott egymással Kevin Ceccon, Yann Ehrlacher és Mato Homola. Esteban Guerrieri az ötödik helyről indult, de hamar visszacsúszott a tizedik helyre, végül a nyolcadik helyen intette le a kockás zászló, ezzel ő lett a legjobb a valódi versenyzők közül.

Jakub Brzezinski a 25 perces verseny 9. percében átvette a vezetést Moritz Löhnertől, a német az utolsó körben előzte vissza a lengyelt. Ezzel Löhner szakította meg a magyarok eddigi győzelmi sorozatát. Bánki Bence révén azért így is állt magyar versenyző a dobogón. További magyar eredmények: 5. Báldi Gergő, 6. Nagy Dávid, 7. Pinczés Ádám, 13. Barna Martin és 16. Bucsi Attila. A mindössze 14 éves Szoboszlai Bence a 18. helyen zára a virtuális WTCR első ningbói versenyét. Balazsin Márk a 21. helyen ért be.

A fordított rajtrácsos második versenyen a rajt utáni kavarodás után Guerrieri a második, Báldi Gergő a harmadik helyre jött fel. Az élen álló Nestor Garciat a 10. perc tájékán sikerült megelőznie az argentinnak. Nem sokkal később Báldi is elment Garcia mellett.

Hat perccel a vége előtt Báldi Gergő megelőzte Guerrierit, aki egy perccel később egy gyönyörű előzéssel vette vissza a vezetést. Báldi Gergő végül az utolsó körben tudta ismét megelőzni a Honda argentin versenyzőjét, ezzel harmadik győzelmét szerezte a virtuális WTCR-ben a M1RA Esports pilótája. Guerrieri pedig az első lett a valódi versenyzők közül, akinek sikerült dobogóra állnia. További magyar eredmények: 6. Nagy Dávid, 7. Bánki Bence, 8. Pinczés Ádám, 13. Bucsi Attila, 17. Balazsin Márk és 20. Szoboszlai Bence. Barna Martin nem fejezte be a második ningbói futamot.

Michelisz Norbert és Tassi Attila ezúttal nem indult.
Folytatás két hét múlva Sepangban.