Skip to content
Főoldal / ORB / Vincze vezet a Salgó Rally pénteki napja után

Vincze vezet a Salgó Rally pénteki napja után

Salgó Rally 2023

Egytelen gyorson nem a szécsényi versenyző volt a leggyorsabb pénteken.

A délelőtti három szakasz után, délután újabb kettőt nyert a Vincze Ferenc-Percze Nándor duó a Skodával. Így 16,7 másodperc előnnyel zárták a pénteki napot Turán Frigyes és Farnadi Ágnes előtt. A VW-s kettős volt az egyetlen ma, akik a Vincze-Percze pároson kívül szakaszt tudtak nyerni ma. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt tartja a harmadik helyet.

A nap végére Hadik András és Kertész Krisztián a negyedik helyre lépett előre. Szombaton azonban még nagy csata vár rájuk, hiszen mindössze egyetlen tized másodperc az előnyük Német Gábor és Németh Gergely előtt.
A Bodolai László-Deák Attila kettős a hatodik, nekik volt egy 10 másodperces büntetésük lassító miatt. László Martin és Berendi Dávid a délelőtti gondjai után a hetedik helyre lépett előre.

Ollé Sasa és Ollé Rebeka a nyolcadik. Klausz Kristóf és Papp Tamás délután kapott egy újabb 10 mp-t lassító miatt. Valamint egy percet késtek is, amiért szintén járt a 10 másodperc. Összesen 40 másodperc büntetést szedtek össze a Salgó Rally pénteki napja során. Az első tízet Osváth Péter és Adorján Szabolcs zárja.

ORC-ben Bacsa Tamás és Hanyik Gergely fél perc feletti előnnyel vezet Molnár István és Fekete Zsolt előtt. Marozsi Zsolt és Boros Máté várhatja a harmadik helyről a Salgó Rally szombati öt gyorsaságiját.

A Peugeot Kupában Határ Attila és Éhn Dániel egy perc feletti előnnyel zárt miután az utolsó gyorson a második Bertalan Márton-Paizs Róbert páros előtt, akiknek autójuk többször is leállt az utolsó gyorson. Tőlük mindössze 1,4 másodpercre van a Berta László-Császár László kettős.