Skip to content
Főoldal / Amatőr rally / Vincze Ferenc nyerte a Szilveszter Rallyt

Vincze Ferenc nyerte a Szilveszter Rallyt

Vincze Ferenc Szilveszter Rally 2021 Hungaroring

A Hungaroringen megrendezett verseny összefoglalója.

A Szilveszter Rally szerdai versenynapja több mint 1 óra csúszással kezdődött az időjárási körülmények miatt. A síkosságmentesítést végző hókotró is árokba csúszott.

A délelőtti két gyorson a Vincze Ferenc-Németh Gergely páros autózta a legjobb időt, amivel visszaszerezték a vezetést. A második körben már csak egy szakaszt nyertek, de ez is elég volt ahhoz, hogy megnyerjék a 2021-es Szilveszter Rallyt.

Utánuk két cseh páros következett. Petr Semerád és Danny Persein lett a második, az utolsó gyorson megelőzve az Ondrej Bisaha-Imrich Ferencz duót. A keddi nap után még vezető osztrák Simon Wagner-Gerald Winter lett a negyedik. Az első külső gyorson vesztettek sokat, közel 15 másodpercet kaptak a szakaszt megnyerő Vinczétől.

Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt egy defekt után az ötödik helyen finiselt. Először indult R5-ös autóval László Martin és Berendi Dávid és a hatodik helyen zártak a Hungaroringen. Puskádi János és Gódor Barnabás végzett mögöttük. Kazár Miklós és Begala Tamás a nyolcadik pozícióban ért célba. Az első tízet a Botka Dávid-Kerék István és Bodogán Ferenc-Hódi Ferenc tették teljessé.

A 2021-es Szilveszter Rally végeredménye IDE kattintva érhető el.