Skip to content
Főoldal / Külföldi Rally / Verstappen kipróbálja magát a rallyban

Verstappen kipróbálja magát a rallyban

Jos Versteppen és Max Verstappen
Fotó: Red Bull

A holland versenyző első versenye a Rally van Haspengouw lesz február végén. Később még a WRC futamok is szóba jöhetnek számára.

A regnáló Formula-1-es világbajnok Max Verstappen édesapja, a szintén korábbi F1-es versenyző Jos Verstappen a DG Sport által felkészített Citroen C3 Rally2-vel fog debütálni a rallyban. Első versenye a Belga Rally Bajnokság nyitóversenye, a Rally van Haspengouw lesz február 26-án. Az is biztos, hogy a bajnokság második fordulóján, a South Belgian Rallyn is rajthoz fog állni. Navigátora a tapasztalt Kris Botson lesz.

Eredetileg az asseni versenypályán megrendezésre kerülő rallyn debütált volna Jos Verstappen tavaly, de a versenyt végül törölték a koronavírus miatt. Az is kiderült, hogy az idősebb Verstappen WRC futamokat is tervbe vett.

„A rally versenyzéshez nélkülözhetetlen a tapasztalat. Ennek a tapasztalatnak a megszerzése lesz a legnagyobb kihívás. Ez semmihez sem hasonlítható az eddigi autósportos pályafutásom során, számomra minden nagyon új: az autótól a munkamódszerekig, az itiner készítésétől a használatáig, figyelni a navigátor utasításaira és a szakaszok megismerése” – kezdte a DirtFishnek.

„Kevés lehetőséged van vagy egyáltalán nincs lehetőséged megismerni a pályát, ezért azonnal fel kell venni a tempót, másrészt pedig el akarjuk kerülni a felesleges kockázatokat. Összességében ez egy nagyon-nagy kihívás, és tényleg nem számítok arra, hogy csak úgy a csúcson leszek. Természetesen minden tőlem telhetőt megteszek, de a célom az, hogy tapasztalatot szerezzek, tanuljak. Jól érzem magam a Citroen volánja mögött és jól szeretném érezni magam a versenyen is. Ez a legfontosabb számomra” – zárta Verstappen.