Skip to content
Főoldal / ORB / Velenczei Ádámék jó érzésekkel várják az idei első versenyüket

Velenczei Ádámék jó érzésekkel várják az idei első versenyüket

Hosszú kényszerszünet után végre versenyautóba ülhetett a Gulf Racing Hungary újdonsült csapata.

A Velenczei Ádám – Szőke Tamás páros hatvan kilométeres teszten tudta kipróbálni új versenyautóját, a Skoda Fabia R5 Evo-t, amivel a hétvégén, a szezon első hazai rallyfutamán, a Kisvaszar Rallyn éles körülmények között is tesztelhetnek. A magyar élmezőny legjava, összesen 13 R5-ös autó indul a futamon és ennek megfelelően egy jó szintfelmérő lesz. Kiderül, hogy milyen hamar sikerül újra felvenni a tempót…

Velenczei Ádám autót, navigátort és csapatot váltott az idei szezon előtt. Tavaly pontegyenlőséggel a harmadik helyen zárta a szezont a szécsényi versenyző és már nagyon várta, hogy a vírusveszély enyhülése után végre beülhessen új versenyautójába, a Skoda Fabia R5 Evo-ba, amit a ToppCars csapata biztosít a számára és együtt tesztelhessen újdonsült társával, Szőke Tamással, aki kétszeres abszolút magyar bajnok navigátor.

Csütörtökön a Bakonya – Hetvehely között rendezett teszten hatvan kilométert tudtak autózni a többszörös szlovák és lengyel bajnok Grzegorz Grzyb társaságában. „Nagyon jók az érzéseink!” – nyilatkozta a teszt után Ádám. „Jól éreztem magam első pillanattól kezdve a kocsiban. Kaptunk egy nagyon jó alapbeállítást a ToppCars csapatától. Pár apróságot kellett csak állítanunk rajta, hozzám igazítottuk az autót. Száraz körülmények között teszteltünk, de vasárnapra, a versenyre esőt is mondanak. Biztos vagyok benne, hogy arra is lesz megfelelő beállításunk.”

Nem csak az autó volt új, de új gumikat is tesztelhettek. „Továbbra is PIRELLI gumikkal versenyzünk. Kipróbálhattuk a legújabb fejlesztésű közepes gumikat. Azzal mentük a legjobb időt. Izgalmas volt, hogy nagyon hamar elérte a megfelelő tapadást, szinte be sem kellett melegíteni. Ha nem esik, akkor a versenyen is ezzel fogunk menni.”

A verseny az első idén, ami a járvány után megrendezésre kerülhet. Nem a bajnokság része, de jelzi az erejét, hogy szinte a teljes magyar élmezőny jelezte részvételét. „A kisvaszari pálya ismerős, tetszik nekem!” – mondta a hétvégi megmérettetés előtt a pilóta. „Még úgy is kedvelem, hogy 2018-ban sikerült eltalálnom itt egy fát és az első helyről estünk ki, de úgy gondolom, hogy ez már nincs bennem semennyire sem. Talán azt a kanyart kicsit megtisztelem, de szeretnénk nyomni neki! Nagyon sok R5-ös autó van a nevezési listán, mondhatni, hogy itt van mindenki, aki a magyar bajnokságban indul. Jó kis felmérő lesz így a szezon első futama előtt. Meglátjuk, hogy a hosszú kényszerszünet után ki tudott a legjobban felkészülni, ki tudja a leghamarabb felvenni a tempót.”

A Kisvaszar Rally programja szerint a szombati gépátvétel és a pályabejárás után vasárnap hatszor kell teljesíteni az Alsómocsolád – Kisvaszar közötti szűk, tempós, dobálós, 7.6 km hosszúságú útszakaszt, háromszor az egyik, háromszor a másik irányban.

Reggel 7:30-kor kezdődik és este 6 után fejeződik be a futam, melynek eredményeit, a versenyzők nyilatkozatait a rallylive.hu weboldalon lehet nyomon követni, míg a rallyeradio.com oldalon élő stream adásban is látható lesz majd az esemény.

A csapat partnerei: Betonútépítő, SIVA Group, Euroaszfalt Kft., Gulf Lubricants Hungary, Közmű Alagút, STRAVIA, Forvett, Confidenza, Tiszta Víz Üzletház, LEAD DESIGN, Szirt BAU Kft., EFTECH, Ka-Ba Kft., Honor Trans-Sped kft., Pápai Beton Kft. FLOW FUEL, Schönherz Informatikai Stúdió, Láng, BM Komp, Wimmer Trans, Hardy Working Tools, Dr. Rettig Richárd, FERRO-PRESS Kft., Signal Print Kft., GPR & Partners Kft., Consult Team Kft.