Skip to content
Főoldal / Dakar 2021 / Vége Loeb Dakarjának

Vége Loeb Dakarjának

Sébastien Loeb-Daniel Elena Dakar 2021
Fotó: Red Bull

A francia klasszis sorsát megpecsételte a mai dupla defekt. Íme, hogy mi volt még a háttérben.

Sébastien Loeb és Daniel Elena számára véget ért a 2021-es Dakar Rally, erősítette meg a Bahrain Raid Xtreme csapat. A maraton szakasz első felén tegnap megsérült a szerviz kamion, ami nem ért be a táborba. A maraton szakasz alkalmával a versenyzők csak a náluk és a szerviz kamionban lévő alkatrészekkel és gumikkal gazdálkodhatnak, nem élvezhetik a csapat teljes szerviz hátterét.

„A hetedik szakasz során megsérült a tartalék alkatrészeket szállító szerviz kamion hátsó tengelye, kétkerék-meghajtásúvá vált így. A kamion nem tudta időben teljesíteni a szakaszt, így nem tudott a helyén lenni és tartalék alkatrészeket és kereket biztosítani a BRX Hunterek számára” – kezdődik a csapat közleménye.

„Emiatt az a döntés született, hogy Nani Roma vigye az elérhető pótkerekek többségét a nyolcadik szakaszon és megőrizze a helyét a versenyen (az abszolút ötödik helyen áll – a szerk.).”

„A nyolcadik szakasz során a Bahrain Raid Xtreme versenyzői, Sébastien Loeb és Daniel Elena két defektet kaptak. De nem volt náluk a folytatáshoz szükséges számú pótkerék, így kénytelenek kiállni az idei Dakar Rally-ból.” – zárult a kommüniké.

Loeb és Elena kálváriája már a verseny elején elkezdődött, amikor három defektet kaptak. Később 5 perc büntetést kaptak gyorshajtásért. A pihenő nap előtt a felfüggesztés sérült meg, míg tegnap a kerékagy miatt kellett szerelniük.