Főoldal / WRC / Változik a rajtsorrend a világbajnokságon jövőre

Változik a rajtsorrend a világbajnokságon jövőre

Fotó: gentedetramo/Instagram

Idén többen is kritizálták az új rendszert és végül az FIA változtatott. Valamint több pont szerezhető a Power Stagen és kiderült jövőre is ellátogat a WRC mezőnye Lengyelországba.

Az idei évtől a rally világbajnokságon az első két napon a bajnokság állásának megfelelően rajtoltak a versenyzők. Ennek köszönhetően a murvás versenyeken esélye sem volt a címvédő Sebastien Ogiernek, aminek gyakran hangot is adott. A kérdésben mellé állt a VW korábbi első embere, Jost Capito és Sebastien Loeb is. Az érem másik oldala, hogy a szezonban így hat versenyzőnek is sikerült győznie. (Ogier, Latvala, Paddon, Meeke, Neuville és Mikkelsen)

Szerdán Párizsban döntés született arról, hogy 2017-ben a WRC-ben a a verseny nyitó napján a bajnokságban vezető versenyző rajtol elsőnek. Míg a további napokon a verseny állásának fordított sorrendjében rajtolnak.

A 2017-es Monte-Carlo Rallytól kezdve a Power Stagen nem az első három versenyző, hanem az első öt versenyző kap pontot 5-4-3-2-1 elosztásban.

A Rajd Poland és a WRC promótere aláírták a szerződést így biztossá vált, hogy a lengyel verseny 2017. június 30. és július 2. között kerül megrendezésre. A versenyközpont Mikolajkiban marad.