Skip to content
Főoldal / Dakar Rally / Valentino Rossi: Jöhet a rally vagy a Dakar?

Valentino Rossi: Jöhet a rally vagy a Dakar?

A MotoGP visszavonuló legendája négy keréken folytatja, kérdés, hogy hol. Van aki a WTCR-ben látná szívesen.

A Stájer Nagydíj csütörtöki napján jelentette be Valentino Rossi, hogy a szezon végén visszavonul. A Doktornak ezzel 26 éves motoros pályafutása ér véget. A MotoGP-ben 89 futamot nyert és hétszer nyerte meg a világbajnokságot.

A bejelentéskor Rossi azt is elmondta, hogy négy keréken folytatja a jövőben.

Az olasz legendáról korábban is tudtuk, hogy imád mindent, aminek kettő vagy négy kereke van.
A Formula-1-es Ferrarit is többször tesztelte. Először 2006 év elején volt rá lehetősége Valenciában. Akkor első nap kicsúszott és véget is ért számára a nap. A második nap azonban már gyorsabb volt a Red Bull akkori versenyzőinél, Mark Webbernél és David Coulthardnál, valamint a Toyotás Jarno Trullinál. Ezután 2008-ban Mugelloban is tesztelt.

2006 novemberében a Mercedes DTM autóját is kipróbálta erről bővebben ITT olvashatsz és egy videót is megnézhetsz.

Rossi a rally-t is imádja, a rally világbajokságon is többször indult. A 2002-es Brit Rallynak egy Peugeot 206 WRC-vel vágott neki, de a második gyorsaságin kiesett. A 2006-os Új-Zéland Rallyn már egy Subaru Impreza WRC volánja mögött lett 11. helyezett. A 2008-as Wales Rallyn egy Ford Focus WRC-vel a 12. helyen fejezte be a versenyt. A Monza Rally Showt rekordszámú, hét alkalommal nyerte meg. Így akár a rally is egy alternatíva lehet a Doktor számára.

Valentino Rossi még 2018-ban beszélt arról, hogy egy napon szívesen indulna a Dakar Rally-n. Elmondta, hogy motiválja, hogy Carlos Sainz 55 évesen nyerte meg abban az évben a Dakart. Egy évvel később, Nasser Al-Attiyah mondta a következőket: „Kapcsolatban vagyok Valentino Rossival és igen, szeretne indulni a Dakaron. Meghívtam egy tesztre és biztos vagyok benne, hogy élvezné a versenyzést a Dakaron.” A katari tegnap posztolt egy közös képet az Instagramra és azt írta mellé, hogy „itt a megfelelő idő az induláshoz a Dakar Rallyn barátom”.

A WTCR-ben versenyző Tom Coronel sem hagyhatta ki az alkalmat és egyből megkérdezte Rossit, hogy szeretné-e kipróbálni az AUDI RS3-at, amit a WTCR-ben használ.