Skip to content
Főoldal / WRC / Újra WRC futamot rendezhet Lengyelország, jöhet Horvátország is?

Újra WRC futamot rendezhet Lengyelország, jöhet Horvátország is?

Kelet-Európa újra előtérbe került a WRC promóterénél.

A Rally Poland tavaly került ki a naptárból, miután 2017-ben a szervezők nem tudták garantálni a nézők biztonságát, akik ráadásul rendkívül fegyelmezetlenek voltak. A verseny rendkívül népszerű volt a nézők és a versenyzők körében. Utóbbiak azért is imádták, mivel nagy átlagsebességű pályákon versenyezhettek a Mazúr-tóvidéken.

„Emlékszem még ezekre a problémákra és a rajongók viselkedésére.”-kezdte
Oliver Ciesla, a WRC promótere a Rallye Magazinnak. „A másik oldalon viszont ott van a szervezet jó minősége, akik nagyon érdekeltek abban, hogy újra világbajnoki futamot rendezzenek. Lengyelország hatalmas piac, sok rajongóval.”

https://www.instagram.com/p/BtWVlBoHEUq/

Oliver Ciesla szeretne egy Kelet-Európai versenyt, így Horvátország is újra előtérbe került. A horvát WRC futam 2017 óta napirenden van, eredetileg Poerc környékére tervezték a versenyt, később már Zágráb környéke volt megjelölve, mint a verseny helyszíne.

„Azt mondták, hogy nem csak a szervezők, az egész kormány a projekt mögött áll.”-folytatta Oliver Ciesla. „Már találkoztunk az ország elnökével, aki teljes támogatásáról biztosított minket.”

A következő hetekben tovább folytatódik az egyeztetés Horvátországgal.
„Ha minden jól megy természetesen a pályázónak meg kell tartania a kandidáló versenyt. Erre még idén sor kerülhet, ha minden rendben lesz, akkor fontolóra vesszük a versenyt 2020-ra.”-zárta gondolatait Oliver Ciesla.

Idén Chile került be a WRC versenynaptárába, miközben Kenya a Szafari Rallyval és Japán is sorba áll a versenyrendezésért. Közben a csapatok elégedetlenek a Szardínia Rallyval és a Kozika Rallyval. Kíváncsian várjuk, hogy fog kinézni a WRC 2020-as naptára.