Skip to content
Főoldal / RTE / Újra Lábatlanon a túrások

Újra Lábatlanon a túrások

P1190159  Az RTE idei negyedik versenyének, a XIII. Garmin Rallyenak az előzetese.A korábban Esztergom Rallyként ismert versenyen idén is két pályán kell három-három gyorsaságit teljesítenie a mezőnynek. A Bajna és Lábatlan közötti kilenc és fél kilométeren rég nem versenyeztek ilyen irányba. Ennek a pályának az egyik látványos nézői pontja a bajóti elágazás. A Máriahalom és Szomor közötti nyolc kilométeren pedig Máriahalomban, a faluban vannak látványos helyek. Ismerve az RTE mezőnyét és a pályákat idén is garantáltan érdemes lesz kilátogatni a versenyre.

Három futam után a Vincze Márton-Kovács Attila páros vezet a bajnokságban, mögöttük mindössze két pont lemaradással az ifj. Vincze Ferenc-Kuti Péter kettős. A harmadik helyen is egy Mitsubishis páros áll: a Velenczei Ádám-Apkó András duó.

A bajnokság előző versenyét, a Salgó Rallyt megnyerte az  ifj. Vincze Ferenc-Kuti Péter páros. A navigátor beszélt lapunknak a felkészülésükről és a céljaikról: „Úgy érezzük Salgótarjánban elkaptuk a fonalat, ezt szeretnénk továbbra is tartani. A bajnokságban is csak minimális két pont a lemaradásunk Vincze Marcitól, ezért a maximális támadás és a győzelem a cél. A lábatlani verseny viszonylag hazai pálya számomra, ennek ellenére a Máriahalom-Szomor szakasz nekem teljesen sötét ló. Feri egyiket se ismeri, csak belső felvételekről. A versenyre eddig csak mentálisan készültünk, most kezdődik a szervezkedés, teszt, pályabejárás. Nagyon várjuk a versenyt, szeretnénk bizonyítani.”

Képeim a tavalyi versenyről IDE kattintva megtekinthetők.

Végül pedig egy videó a tavalyi versenyről: