Skip to content
Főoldal / WRC / Újabb versenyzőt jelentett be az M-Sport 2023-ra

Újabb versenyzőt jelentett be az M-Sport 2023-ra

M-Sport 2023
Fotó: M-Sport

A fiatal francia versenyző teljes szezont teljesíthet jövőre Ott Tanak csapattársaként.

Az M-Sport ma bejelentette, hogy Pierre-Louis Loubet 2023-ban az egész WRC szezon során vezetheti a csapat egyik Ford Puma Hybrid Rally1-ét.

A 2022-es részmunkaidős szezon során nyújtott fantasztikus teljesítménye után Loubet bebizonyította tehetségét a Puma volánja mögött, és ezzel biztosította magának a teljes munkaidős helyet az M-Sportnál, Ott Tanak, a 2019-es WRC bajnok oldalán. Loubet a múlt heti sikeres franciaországi tesztversenyt követően egy új partnerséget is kezd a rendkívül tapasztalt navigátorral, Nicolas Gilsoullal.

A fiatal francia lenyűgözte az M-Sportot erős tempójával és teljesítményével, karrierje legjobb negyedik helyezésével (kétszer is) és első WRC szakaszgyőzelmével, miközben életében először vezette a versenyt.

Loubet első Puma Rally1-es fellépése a 2022-es Horvát Rally volt, és innen kezdve a szezon előrehaladtával csak erősödött a tempója. Egy izgalmasan szoros csatában a dobogóért Szardínián Loubet végül karrierje legjobbjaként a negyedik helyen zárta a ralit.

A szezon csúcspontja a görögországi Akropolisz Rallyn következett, ahol a gyermekkori hősével, Sébastien Loebbel az élen folytatott küzdelemben Loubet megszerezte első két WRC szakaszgyőzelmét, ami döntő pillanatot jelentett a még tapasztalatlan Rally1-es karrierjében.

Pierre-Louis Loubet:

„Ez egy valóra vált álom számomra, amiről gyerekkorom óta álmodom. Az első teljes szezonomat teljesíteni, és minden hétvégén az életem fő szenvedélyének élni, ez valami igazán fantasztikus dolog.

„A teljes szezon rengeteg nyomást vesz le rólam, mert tudom, hogy 13 versenyem van, ami lehetőséget ad arra, hogy megmutassam minden potenciálomat, és teret ad a fejlődésre és a tanulásra. 2023-ban a legfontosabb célom az lesz, hogy minden versenyen célba érjek, tapasztalatot szerezzek és megtanuljam, hogy hol lehet nyomni és a maximális sebességre törekedni.

„Hivatalos versenyzőnek lenni és gyártói pontokat szerezni az M-Sportnak, ez olyasmi, amire mindig is vágytam, nagyon örülök, hogy az M-Sport így hisz bennem. Hatalmas köszönet Malcolmnak és Richnek, akik fantasztikus munkát végeztek értem. Nagyon örülök, hogy újra az M-Sporttal dolgozhatok, és hogy Ott csapattársa lehetek, az valami nagyon különleges dolog.”