Skip to content
Főoldal / WRC / Újabb versenyzőt jelentett be 2024-re a Hyundai

Újabb versenyzőt jelentett be 2024-re a Hyundai

Lappi
Fotó: Hyundai Motorsport

Egyik versenyzőjük maradását jelentették be, de további bejelentés is lesz még.

A Hyundai Motorsport örömmel jelenti be, hogy Esapekka Lappi a 2024-es WRC szezonban is a csapatnál marad, amely a harmadik FIA WRC gyártói bajnoki címét megszerezni.

Az ígéretes első közös szezon után mindkét fél részéről kölcsönös volt az érdeklődés az év során tanúsított gyümölcsöző partnerség folytatása iránt. Lappi és navigátora, Janne Ferm 2024-ben egy rész szezont teljesít, hogy támogassák Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe és Ott Tanak/Martin Järveoja párosokat a bajnoki címekért folytatott küzdelemben.

A csapatnál eltöltött rövid idő alatt Lappi lenyűgözte a Hyundai i20 N Rally1 Hybriddel való gyors felzárkózás és a dobogós helyekért való küzdelem képességével. A finn már a Mexikó Rally első kilométerétől kezdve jó tempót diktált, és igazi győzelmi esélyesként jelentette be magát. Lappi és Ferm a második helyen végzett a RSzardínia Rallyn a Hyundai Shell Mobis World Rally Team fantasztikus 1-2. helyezésének részeként, és harmadik lett Horvátországban, Portugáliában és Észtországban. A finn a 2023-as évad során a Hyundai i20 N Rally1 Hybrid fejlesztésében is döntő szerepet játszott, ami a következő szezonban is a csapatban betöltött szerepének egyik kulcseleme lesz.

A csapat folytatja a tárgyalásokat a jelenlegi WRC és WRC2 pilótáival, és még nem hozta meg a végleges döntést a 2024-es teljes felállásról.

A Hyundai Motorsport csapatfőnöke, Cyril Abiteboul így nyilatkozott: „Örömmel jelentjük be a 2024-es puzzle következő darabját, Esapekka és Janne a csapatunknál marad az előttünk álló szezonban. Az lesz a feladatuk, hogy támogassák Thierry-t és Ottot a bajnokságban, valamint hogy az autó fejlesztésére összpontosítsanak – amiben Esapekka idén már bizonyította, hogy különösen jó. Úgy gondoljuk, hogy ez egy félelmetes erő, amely segíthet nekünk céljaink elérésében és abban, hogy még több győzelmet hozzunk haza. Még mindig véglegesítjük a teljes képet az előttünk álló szezonra vonatkozóan, és a megfelelő időben be fogjuk jelenteni a terveinket, de egyelőre nagyon örülünk, hogy ilyen erős felállással állunk a WRC kihívóink elé.”

Esapekka Lappi: „Nagyon boldog és hálás vagyok, hogy a 2024-es WRC-szezonban is folytathatom a Hyundai Motorsporttal való együttműködésemet. Nagyon jól érzem magam a csapatban; fantasztikus kapcsolatot építettünk ki az elmúlt év során, és bebizonyítottuk, hogy megvan a csomagunk a sikerhez. Továbbra is megvan bennem az akarat, hogy fejlődjek és sikeres legyek a raliversenyzésben a továbbiakban, és szeretnék ezzel a csapattal nyerni. A következő év minden bizonnyal sok szempontból más és érdekes lesz, ami arra fog motiválni, hogy csapatjátékosként, valamint a személyes sikerekre törekedve egy erősebb 2024-es szezonra törekedjek”

Lappi a bejelenetés után elárulta, hogy ő kérte a rész munkaidős szezont, mivel úgy érezte idén nem tudott elég időt a családjával tölteni, s ez végül a versenyzésre is kihatott. A finn várhatóan a szezonnak körbelül a felén vezetheti a harmadik autót, első versenye a Svéd Rally lesz.