Skip to content
Főoldal / DTM / Újabb Rast dupla

Újabb Rast dupla

Fotó: DTM

A DTM Red Bull Ring-i fordulójának az összefoglalója.

Szombaton a rajtnál Mike Rockenfeller kapásból lerajtolta Timo Glockot és feljött a második helyre. Hamarosan jött a biztonsági autó a hármas kanyarban történt baleset miatt. Kiállása után Rocky megelőzte az élen álló Daniel Juncadellat, aki nem sokkal később visszaelőzte. A verseny vége előtt nem sokkal jött újra a biztonsági autó, ezúttal Glock miatt, aki a pálya szélén parkolta le a BMW-t. Ez lett Juncadella veszte, ugyanis az újraindításnál hamarabb lépett a gázra, ezért 30 másodperces időbüntetést kapott a spanyol versenyző. Ezt az utolsó körben tudatták, de az Audinál észnél voltak. Rockenfeller és Müller is elengedte a bajnokságban legjobban álló Audist, Rastot. A címvédő ezzel sorozatban harmadik győzelmét szerezte. Az élete első DTM versenyét teljesítő Sebastien Ogier 12. lett.

A vasárnapi időmérőn a bajnokságban élen álló Gary Paffett szerezte meg a polet, míg Paul Di Resta a harmadik lett. Az ezekért a helyekért járó pontokkal a Mercedes megnyerte a gyártók bajnoki címét.
Paffettet már a harmadik körben megelőzte Nico Müller. A hetedik helyről hamar feljött a negyedikre René Rast. Ő kezdte meg a kerékcseréket az élmezőnyben és tökéletesen működött a taktikája. Di Restat és Paffettet is megelőzte. Majd nem sokkal később az élen álló Müllert is utolérte, aki nem mutatott komoly ellenállást márkatársával szemben. Így Rast sorozatban negyedik győzelmét szerzete a, amivel a bajnoki címért folytatott csatába is beszállt. Rast és Müller mellé végül Paffett állhatott még fel a dobogóra.

A hockenheimi szezonzáró előtt Di Resta vezeti a bajnokságot a megszerzett 229 pontjával. Négy pont lemaradásban van Paffett, míg Rast hátránya 30 pont.