Skip to content
Főoldal / WTCR / Újabb két magyar győzelem a virtuális WTCR-en

Újabb két magyar győzelem a virtuális WTCR-en

Báldi Gergő és Bánki Bence is futamot nyert a Slovakia Ringen.

Báldi Gergő várhatta az első rajtkockából a virtuális WTCR első Slovakia Ring-i versenyét. A M1RA Esports versenyzője megőrizte a vezetést a rajtnál. Mögötte Moritz Löhner és Pinczés Ádám csatázott a második helyért. Bálid a verseny jelentős részében védekezett a szélárnyékból mögötte érkezők ellen és sikerült megtartania a vezetést a kockás zászlóig, ezzel második győzelmét szerezte. Löhner lett a második, akit Pinczés Ádám követett.

Bánki Bence a kilencedik lett, megelőzve a legjobb valódi versenyzőt, Esteban Guerrierit. Barna Martin a 10., Nagy Dávid a 13., Csuti Zoltán a 17. lett, akit az a Michelisz Norbi követett, aki a második körben a csatározásban több helyet is vesztett.

A fordított rajtrácsos második versenyen Barna Martin jól kapta el a rajtot és a mezőny élén állt. Mögötte Bánki Bence megelőzte Esteban Guerrierit. A második körben aztán Bánki Bence átvette a vezetést Barna Martintól. Közben Heinemann is elkezdte Guerrierit ostromolni, ennek köszönhetően a két magyar meglépett az élen. A kör végén végül a német meg is előzte az argentint, aki később visszaelőzte.

3 perccel a vége előtt ismét kemény védekezésre kényszerült Guerrieri, kőkemény csata volt, többször összeértek Heinemannal. A német végül kicsit megtolta féktávon az argentint, aki lecsúszott az ívről és a 11. helyre esett vissza. Az élen Barna Martin még megpróbálta az utolsó körben megtámadni Bánki Bencét, de nem sikerült neki, így be kellett érnie a második hellyel.

Bálid Gergő a 9., Pinczés Ádám a 11., Michelisz Norbi a 13., Csuti Zoltán a 15. lett, Nagy Dávid ezúttal nem látta meg a kockás zászlót.

Folytatás május 4-én Ningboban.