Skip to content
Főoldal / WRC / Újabb infók a Közép-Európa Rally útvonaláról

Újabb infók a Közép-Európa Rally útvonaláról

Ogier
Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

18 gyorsasági szerepel a három országot érintő WRC forduló programjában.

2023. október 26-29. között rendezik meg a rally világbajnokság utolsó előtti fordulóját, Közép-Európa Rallyt. A WRC történetében először fog egy verseny három országot érinteni. A 18 gyorsasági szakasz alatt 320 kilométert tesz majd meg versenytempóban a mezőny Ausztriában, Csehországban és Németországban.

A program már október 25-én, szerdán kezdetét veszi Passau közelében a shakedownnal. Csütörtökön a legendás prágai vár árnyékában lesz az ünnepélyes rajtceremónia. Ezt nem sokkal később követi egy szuperspeciál a városban.

Másnap reggel a csapatok a passaui Messepark rendezvényterületéről indulnak útnak Csehország délnyugati része felé, ahol hét szakaszon vesznek részt. A tankolási és kerékcsere zónák is ott leszmek kilakítva. A nap fénypontja a Cinov szuperspeciál szakasz lesz. A csapatok csak este térnek vissza Passauba, pénteken a jelenlegi állás szerint 140 versenykilométert tesznek meg.

A szombati nap a Duna és az Inn folyók mentén, Ausztriában és Alsó-Bajorországba lesz. A szombati hat szakaszt vasárnap újabb négy követi Ausztriában és Németországban. Kora délután Passauban a díjátadó ünnepséggel zárul az első Közép-Európa Rally.