Skip to content
Főoldal / Tereprali / Újabb Al-Attiyah győzelem, új éllovas a motorosoknál

Újabb Al-Attiyah győzelem, új éllovas a motorosoknál

Abu Dhabi Desert Challenge 2022
Fotó: Red Bull

A tereprali-világbajokság második versenyének, az Abu Dhabi Desert Challenge harmadik napjának az összefoglalója.

255 kilométer volt a keddi penzum, mely a motorosok számára a maratoni szakasz második fele volt. Matthias Walkner (KTM) diadalmaskodott Sam Sunderland (GasGas) és Skyler Howes (Husqvarna) előtt. Az első három két és fél percen belül végzett. A napot az összetett éléről kezdő Kevin Benavides több mint 11 perc hátránnyal a nyolcadik helyen zárta. Ezzel az összetettben a harmadik helyre csúszott vissza Sunderland és Walkner mögé.

Az autósoknál az összes ellenőrző pontnál Nasser Al-Attiyah volt a leggyorsabb. A katari végül 5 perccel és 16 másodperccel bizonyult jobbnak Sébastien Loebnél. A francia mögött honfitársa, a versenyben továbbra is vezető Stéphane Peterhansel végzett. Mára is jutott dráma, Yazeed Al Rajhi nem tudta befejezni a szakaszt, így a második helyről volt kénytelen búcsúzni. Az ötödik helyen álló Mathieu Serradori 7 kilométer után megállt technikai hiba miatt, végül visszafordult és visszament a táborba. Holnap mindketten visszaállhatnak 16 óra büntetéssel a nevük mellett.

Abu Dhabi Desert Challenge harmadik szakaszán már nem indult el a kamionosoknál Martin Macik. Ez hatalmas lehetőség a kategóriában egyedül maradt Kees Koolen számára, hogy gyűjtse a napi pontokat.

LW Protoban a Red Bull Off Road Junior Team versenyzői domináltak, Seth Quintero több mint három perccel ment jobb időt Christina Gutierreznél. Francisco Lopez Contardo 20 percnél is több időt vesztett ma a szakasz elején, amikor szerelnie kellett. Az idei Dakar győztese továbbra is vezet, de előnye másfél percre olvadt a spanyol hölgy előtt.

Az SSV hozta a legszorosabb küzdelmet ma. Austin Jones nyert 10 mp-vel megelőzve Michal Goczalt. A szakasz nagy részében élen álló Marek Goczal a szakasz végén sok időt vesztett, a negyedik lett.