Skip to content
Főoldal / ERC / Újabb 3 páros jelentett be teljes ERC programot Skodával

Újabb 3 páros jelentett be teljes ERC programot Skodával

Andrea Mabellini
Fotó: @World / Red Bull Content Pool

Szépen gyarapodik a Rally Európa-bajnokság idei mezőnye.

Andrea Mabellini (fenti képen) és navigátora, Virginia Lenzi egy Skoda Fabia Rally2-vel vág neki első szezonjának az ERC top kategóriájában. Az MRF Tyres Dealer Team színeiben versenyeznek majd, amely a Team MRF Tyres főcsapatával együtt működik.

Mabellini egy elsőkerék-meghajtású Renault Clio Rally4-et vezetett a tavalyi bajnokságban, és a második helyen végzett az ERC4 kategóriában. Az idei szezon nagy előrelépést jelent a 23 éves versenyző számára, aki első teljes szezonját kezdi meg összkerekes autóval.

„A Fabia Rally2 Evo-val fogunk versenyezni, azt hiszem, többé-kevésbé a szezon felében. Aztán, ha lesz lehetőségünk átállunk a Fabia RS Rally2-re, de minden attól függ, hogy a Skoda készen áll-e, hogy szállítsa nekünk az új autót” – mondta az olasz versenyző.

Mathieu Franceschi, aki 2022-ben mind a 10 versenyt megnyerte, amelyen elindult, idén visszatér az ERC-be, csakhogy ezúttal a legfelsőbb osztályban fog versenyezni. Franceschi 2021-ben debütált az ERC-ben az Lengyel Rallyn, de azóta a nemzeti versenyekre koncentrált.

2023-ban Franceschi és új navigátora, Jules Escartefigue teljes ERC szezont teljesít egy Michelin gumikkal felszerelt Skoda Fabia Rally2 Evo-val, amelyet a francia AMD Motorsport üzemeltet.

Franceschi bátyja, Jean-Baptiste 2021-ben megnyerte a Junior ERC és ERC3 bajnoki címeket.

Szintén egy Skoda Fabia Rally2 Evo fedélzetén kezdi első ERC szezonját a román Cuzma Bogdan. Neki az itinert az osztrák Ilka Minor fogja diktálni.

Az ERC 2023-as szezonja március 10-12. között a Rally Serras de Fafe versennyel kezdődik.