Skip to content
Főoldal / Tereprali / Új verseny születik Dél-Amerikában a Dakar Rally nyomdokain

Új verseny születik Dél-Amerikában a Dakar Rally nyomdokain

2020 februárjában rendezik meg az első kilenc napos versenyt Dél-Amerikában.

Egy hónapja jelentették be, hogy Dél-Amerikából a Közel-Keletre, Szaúd-Arábiába költözik a Dakar Rally. A verseny távozása Dél-Amerikából sok szurkolóban és versenyzőben – főleg a helyiekben – hagyott hiányérzetet. Az elmúlt egy évtizedben megszokták, hogy részese lehettek a világ legnagyobb és legnehezebb tereprali versenyének. Ezt az űrt próbálja meg a Dakar Rally nyomdokain megszülető South American Rally Race helyettesíteni.

Az első South American Rally Race (SARR) részleteit már be is mutatták Argentínában. 2020 február 1-8. között rendezik meg a versenyt Argentínában. San Juan, Chilecito és Fiambala, csupa olyan városok, amik ismerősek lehetnek azok számára, akik követték a Dakar Rallyt az elmúlt években. A hasonlóságok nem érnek ezzel véget, hiszen a szervezők szeretnék ha lenne olyan szakasz a programban, amit korábban már teljes egészében használtak a Dakaron.

2020-ban február első napján az adminisztratív és technikai átvételekkel kezdődik a South American Rally Race programja. Utána jön három versenynap San Juanból Chilecitoba, ahol a pihenőnapot tartják február ötödikén. Utána újabb három versenynap következik Fiambaláig, ahol a cél lesz. A verseny kilencedik napján lesz az ünnepélyes díjátadás. A szelektívek hossza 240 és 420 kilométer között fog mozogni.

A versenyen a motorosok, quadosok, SSV-k, autósok és kamionosok is indulhatnak.

Ez lesz a második verseny, ami a Dakar Rally nyomán született. Az első a Dakar Rally Afrikából való távozása után született Africa Race.

A verseny hivatalos honlapja IDE kattintva érhető el.

A South American Rally Race útvonala