Skip to content
Főoldal / Dakar 2022 / Tűzeset miatt felfüggesztette a teszteket a BRX

Tűzeset miatt felfüggesztette a teszteket a BRX

BRX Hunter T1+

Egy ember megsérült, vizsgálják, hogy mi történt.

Bahrain Raid Xtreme-nek le kellett állítania a Dakar Rally előkészületeit, miután a múlt heti teszt során súlyos tűzeset volt, amiben egy csapattag megsérült.

A BRX eredetileg részt vett volna a most zajló Abu Dhabi Desert Challengen. A verseny előtt egy hetes tesztet tartottak Dubaiban, a tűz az egyik BRX Hunter T1+ tankolása során ütött ki.

„A technikus súlyos égési sérüléseket szenvedett. A csapat mentői azonnal ellátták, majd a helyszíni mentő a helyi kórházba szállította. Ezt követően egy égési sebészeti osztályra szállították Dubaiba, ahol kezelés alatt áll ” – áll a csapat közleményében.

A közlemény hozzátette: „Miután az egész csapattal, így a versenyzőkkel is megbeszéltük, úgy döntöttünk, nem helyénvaló versenyezni a hétvégi versenyen.

„Jelenleg teljes körűen kivizsgáljuk az esetet, és együttműködünk a helyi rendőrséggel és tűzoltósággal, akik azonnal kiérkeztek a helyszínre. A csapat még ebben a hónapban visszatér teszt- és fejlesztési programjához, és a januári Dakar Rallyn való sikeres részvételre összpontosít” – zárta a kommüniké.