Skip to content
Főoldal / ORB / Trencsényi, Klausz és Wirtmann győzelmével zárult a Baranya Kupa

Trencsényi, Klausz és Wirtmann győzelmével zárult a Baranya Kupa

A komlói verseny összefoglalója.

A Rallye2-ben Trencsényi Vince és Verba Gábor a második gyorson állt az élre. Utána előnyüket folyamatosan növelték, nyolc szakasz után már 55 másodperc előnnyel vezették a versenyt. Az utolsó előtti gyorson defektet kaptak, de az előnyükből így is maradt, így ők vehették át a győztesnek járó serlegeket. Mögöttük nagyot csatázott a második helyért a Tim Gábor-Tímár Tamás és a Géringer Zoltán-Andráskó István párosok. Végül az opelos duó finiselt az előkelőbb helyen.

A Pro+-ban az első három szakaszt megnyerte az R5-össel élete első versenyét teljesítő Szauer Gergő-Rácz László kettős. A negyedik gyorson, Hetvehelyen egy tempós kanyarban beestek, ők jól vannak, az autóról ugyanez már nem mondható el. Ekkor vette át a vezetést a Klausz Kristóf-Csányi Botond duó, végül a győzelemnek örülhettek a Baranya Kupán. Őket a Kovács Antal-Istovics Gergő, valamint az R5-ösök közé a Lancerral beférkőző Maricsek Miklós-Bán Viktor duók követtek.

Historicban a Wirtmann Ferenc-Kerekes József duó diadalmaskodott.

A Baranya Kupa a Mitropa Kupába is beleszámított. Itt Klauszék idei harmadik győzelmüket szerezték. Itt a címvédő Fogasy Gergely-Berendi Dávid kettős lett a második, megelőzve László Zoltánt és Baumgartner Pétert.
A Mitropa Historicban Fehérvári Csaba és Aczél András nyert, a Merencsics Árpád-Laboncz László és a Mészáros Attila-Krámpek Viktóriak duók előtt.

Baranya Kupa 2019 végeredménye: Rallye2 Pro+ Historic Mitropa Kupa Mitropa Historic