Törölték Sainz büntetését

Fotó: Red Bull

Újabb fejlemények Sainz és a quados esetében.

Ahogy arról mi is beszámoltunk korábban a quados Kees Koolen panaszt tett Carlos Sainzra, hogy az elütötte és segítségnyújtás nélkül tovább ment. A szervezők megvizsgálták az esetet és 10 perc büntetést adtak az autósok éllovasának “potenciálisan veszélyes” viselkedés miatt. A Peugeot már akkor jelezte, hogy fellebbez a döntés ellen.

A felügyelők megvizsgálták Carlos Sainz Peugeot 3008 DKRMaxi-jának a telemetriai adatait és egyéb releváns bizonyítékokat. Ezek alapján úgy döntöttek, hogy törlik Sainz 10 perces büntetését.

Bruno Famin, a Peugeot Sport vezetője a következőket mondta az esettel kapcsolatban: “A telemetria nem mutatott semmiféle ütközést. Carlos 12 másodpercig követte a quadost 50 km/órával, amikor az elvesztette az irányítást a jármű felett. Ekkor Carlos 37 km/órára fékezte az autót. Nyilvánvaló, hogy keményen fékezett és elfordította a kormányt. A quadosnak kéne hálásnak lennie Carlosnak. Örülők, hogy a felügyelők újra megvizsgálták az esetet és megváltoztatták döntésüket.”

Sainz előnye ezzel a mai szakaszt követően több mint egy óra Peterhansel előtt.