Skip to content
Főoldal / Külföldi Rally / Törölték a 2022-es Jännerrallyet

Törölték a 2022-es Jännerrallyet

Jännerrallye
Fotó: Harald Illmer

A tavalyi évhez hasonlóan ismét nem tudják megtartani az év első versenyét az osztrákok.

2020-ban rendezték a 35. Jännerrallyet, abban az évben az volt az egyetlen verseny, amit megtartottak az Osztrák Rally Bajnokságból. A koronavírus miatt a többi versenyt törölték. Tavaly ismét törölni kellett a szezonnyitó januári versenyt. A 2022-es Jännerrallyet előbb elhalasztották február végére, majd végül tegnap a törlés mellett döntöttek.

2020-ban 120 000 néző volt a Freistadt környéki versenyen.

Miután 2021 elején a járvány miatt le kellett fújni a versenyt, a szervező Rallye Club Mühlviertel annál nagyobb erőfeszítéseket tett, hogy 2022-ben megrendezhessék a versenyt január 6-9. között. Ősszel az emelkedő esetszámok láttán és az illetékes hatóságokkal történt egyeztetés után kiderült, hogy ebben az időpontban nem lehet megtartani a versenyt. Ekkor elhalasztották a Jännerrallyet február 25-27. kőzöttre, bízva, hogy addigra enyhülnek a korlátozások.

Enyhültek a korlátozások, és a szervezők minden megpróbáltak – például max 50 fős nézői zónákat hoztak volna létre. De ezek és a plusz személyzet jelenléte akkor költséget jelentett volna, amit már nem tudtak felvállalni, így a verseny törlése mellett döntöttek.

Így a tervek szerint az Osztrák Rally Bajnokság első versenye a Rebenland Rallye lesz március 18-19. között.