Skip to content
Főoldal / ERC / Törölhetik az Azori-szigetek Rallyt

Törölhetik az Azori-szigetek Rallyt

Fotó: ERC

Egy másik portugál verseny kerülhet be az ERC naptárába.

A koronavírus miatt már elhalasztották az Azori-szigetek Rallyt, most könnyen lehet, hogy a lengyel és a cseh ERC futam után ez lesz a következő amit törölnek – számolt be róla a DirtFish helyi forrásokra hivatkozva.

Az Azori-szigetek rally 2009 óta állandó résztvevője az IRC-nek majd az ERC-nek.

Amennyiben az Azori-szigetek Rally kikerül a naptárból, csak két murvás verseny marad az idei szezonban, a már lezajlott Rally Liepaja és az októberi Ciprus Rally.

Az ERC már felvette korábban a kapcsolatot a portugál Rally Fafe Montelongoval azzal kapcsolatban, hogy az Azori-szigetek Rally után három héttel legyen egy újabb ERC forduló.

A DirtFish úgy tudja a Rally Fafe Montelongo több verseny közül az egyik jelölt, ami szóba jöhet és amit mérlegelésre bocsátottak az FIA Rally Bizottságának.

A Rally Fafe Montelongot már több mint két évtizede rendezik meg. Portugáliának ugyanazon a részén zajlik a verseny, ahol a WRC futam is, azonban ez egy aszfalt verseny.

„Az Eurosport Events megbeszélést folytat a Rally Fafe Montelongo szervezőivel az eseménynek a 2020-as FIA Rally Európa-bajnokság naptárába történő felvétele kapcsán” – mondta Jean-Baptiste Ley, az ERC koordinátora.