Skip to content
Főoldal / WTCR / Tom Coronel nélkül nincs WTCR

Tom Coronel nélkül nincs WTCR

Tom Coronel WTCR 2021
Fotó: WTCR

Új autóval vág neki a 32. versenyszezonjának a holland versenyző.

Mindenki megnyugodhat, a közönségkedvenc holland mókamester Tom Coronel 2021-ben is a WTCR mezőnyében lesz, miután ismét összeállt neki a költségvetés rá. Idén is a Comtoyou Racingnél fog versenyezni. Az autó pedig a második generációs  Audi RS 3 LMS lesz. Idén a 32-es szám lesz látható az Audi oldalán, ami a 32. versenyszezonjára utal.

„Néha azt mondom, hogy a WTCR valójában a World of Tom Coronel Racing-et (Tom Coronel versenyzésének világa) jelenti, tehát ide tartozom. Örülők, hogy ismét összeállt a szezon köszönhetően számos remek partneremnek, elsősorban a DHL-nek. Ha nem versenyezhetek megörülők! Egyszerűen a versenyzést szeretem a legjobban csinálni” – kezdte Coronel.

„Nagyon jól érzem magam, mind a csapaton belül, mind a WTCR-ben. Tavaly a dolgok különösen jól mentek: megmutattam hogy továbbra is képes vagyok versenyezni a dobogós eredményekért és győzelmekért ezen a szinten. A szezon felénél a második helyen álltam a bajnokságban, természetesen erre szeretnék építeni idén” – folytatta a holland.

Idei autója mellett sem ment el szó nélkül a Showman:
„Az Audi az egyik legsikeresebb TCR autó. Az elmúlt négy évben 280 győzelmet szerzett 1051 részvételből. Most az autót sok szempontból fejlesztették, mind a vezethetőség, mind a beállíthatóság terén. Valójában az autó annyira új, hogy a szezon első két versenyén különleges álcázó színnel fogunk versenyezni, mert az autó akkor még nem is kapható kereskedelemben.”

A csapat is boldog, hogy velük folytatja Coronel:
„Nagyon boldog vagyok, hogy Tom velünk van ebben az izgalmas új projektben. Ez lesz a negyedik évünk az FIA WTCR-ben és a harmadik évünk Tomnál. Az új autó miatt 2021 különleges szezon lesz. Kihasználhatjuk Tom hatalmas tapasztalatát, hogy befejezzük ennek a gyönyörű autónak a fejlesztését. Elégedett voltam a 2020-as teljesítményünkkel, de a cél, hogy még erősebbek legyünk. A Comtoyou DHL Team Audi Sport számára a cél a bajnoki cím 2021-ben” mondta François Verbist, a csapat menedzsere.