Skip to content
Főoldal / WRC / Todt: Sok jelentkező, kevés hely

Todt: Sok jelentkező, kevés hely

Fotó: Red Bull

Az FIA elnöke beszélt arról, hogy miért csúszik a WRC 2020-as naptárának a bejelentése.

Mi is többször foglalkoztunk vele idén, hogy melyik verseny neve merült fel, hogy be vagy vissza kerülhet a WRC naptárába. Sőt meg is szavaztattuk veletek Ti melyik versenynek örülnétek.

Az FIA elnöke, Jean Todt részt vett a hétvégi Török Rallyn, ahol azt ígérte hamarosan közzé teszik a jövő évi naptárat. Yves Matton, az FIA rally szakágvezetője szerint a naptár október 4-én, a Motorsport Világtanács kölni ülése után kerülhet nyilvánosságra.

„Bizonyos szempontból kellemes a probléma, ami a mostani WRC-t jellemzi. Szeretnénk, ha jövőre is 14 verseny lenne a naptárban, de jóval többen érdeklődnek a bajnokság iránt. Hosszútávú stratégiát kell kidolgoznunk, hogy megtarthassuk a 14 versenyt és ezek a legjobb helyszínek közül kerülhessenek ki. Ennek a kidolgozásához idő kell, sokat kell tárgyalni hozzá. Jelenleg azonban már a véglegesítés utolsó fázisában vagyunk és hamarosan közzé tudjuk tenni az ütemtervet. Ez a probléma azt jelzi, hogy nagyon erős a WRC promótere és nagyon sok ország szeretne WRC futamot rendezni.” – mondta Jean Todt, az Autosportnak.

A legfrissebb hírek szerint jöhet a Szafari Rally és a Török Rally, Új-Zéland váltaná Ausztráliát. A Német Rally lehet, hogy mégis megmenekülhet, méghozzá a spanyol verseny kárára. Valószínű, hogy Korzikára nem látogat el jövőre a WRC mezőnye, de a hírek szerint még küzdenek a bennmaradásért – akárcsak a többi helyszín, amit a naptárból való kikerülés fenyeget.