Skip to content
Főoldal / Dakar 2020 / Toby Price: Te vagy az én hősöm!

Toby Price: Te vagy az én hősöm!

Fotó: Red Bull

Melyik versenytársára mondta? A cikkből kiderül. Nyilatkozatok a 2020-as Dakar hatodik szakaszáról.

Janus Van Kasteren a hatodik helyen zárta a hatodik szakaszt az Ivecoval:
„A mai szakasz tökéletes volt. Nagyon nyomtuk, de a Kamzok túl gyorsak voltak számunkra. A felfüggesztés sokkal jobb most, de még mindig vannak gondok a hátsóval, ami túl puha. Szaúd-Arábia nagyon meglepett, nagyon jó szakaszok vannak itt. Nagyon elégedett vagyok az első héttel, készen állok a következőre. Megpróbálom megelőzni majd Lopraist és Macikot, és remélem, hogy a Kamazok és a MAZ közül valakinek gondjai lesznek és akkor őket is meg tudjuk előzni. A top 5 tökéletes lenne.”

Alexandre Giroud, aki a quadosoknál a negyedik helyről várja a második hetet: „Gyönyörű nap volt a számomra, de volt egy kis gond Romain Dutuval. Megsérült, ezért megálltunk, hogy segítsünk. ”

Andrew Short, aki kisegítette ma Toby Pricet egy kerékkel:
„A hatodik szakasz egy olyan szakasz volt, amit soha nem fogok elfelejteni! Harmadikként indultam és a nap nagy része remekül alakult. Egészen a 400. kilométerig, ahol Tobynak szüksége volt egy kerékre. 77 kilométert mentem felnin a célig, majd további 114 kilométert, hogy elérjem a tábort. Vad menet volt!”
Toby Price ennyit írt Short Instagram posztjához: Te vagy az én hősöm!

A 2020-as Dakaron a quadosok versenyét vezető Ignacio Casale:
„Nagyon nehéz szakasz volt, nagyon hosszú, nagy átlagsebességgel. Összességében kevésbé volt nehéz mint tegnap. Elégedett vagyok az eredménnyel, még ha volt is néhány problémám. Ütköztem egy versenytárssal, megsérült a kipufogó és elment a hátsó fékem. A stratégiám, hogy megtartsam az előnyöm összetettben, boldog vagyok az eddigiekkel.”

Az idei Dakaron második szakaszgyőzelmét szerző Stéphane Peterhansel:
„A mai egy hosszú szakasz volt, 477 kilométer. Egy gyors szakasz volt, de néhányszor bementünk a dűnék közé, szóval a lassú-gyors-lassú-gyors részek váltották egymást. Számomra a legnagyobb nehézséget az jelentette, hogy ilyen nagy sebességénél nagyon kell koncentrálni. Fizikálisan nem vagyok fáradt, de szellemileg igen.”

A ma harmadikként végző Nasser Al-Attiyah:
„Csalódott vagyok, mert a maximumot nyújtottuk, de a Mini buggy túl gyors a 4X4-esekhez képest. De mit tehetnék? Ez egy új Dakar és nekünk jó munkát kell végeznünk. Az első hetet mindenféle probléma nélkül fejeztük be, szóval boldog vagyok. Azt hiszem a következő hét még nehezebb lesz, még több dűnével, sok van még hátra mindig.”

Az összesítésben vezető Carlos Sainz:
„Nem tudom mi történik. Valószínűleg egy kis időt vesztettem a végén. Úgy gondolom elsőként menni ismét nem volt egyszerű, boldog vagyok az elért helyezéssel. Voltak nagyon tempós részek, dűnés részek, bonyolult volt. Szükségem van a pihenőnapra.”

Yazeed Al Rajhi ma szó szerint otthon versenyzett, és lett negyedik:
„Boldog vagyok. Most 100 kilométerre vagyunk a városomtól – Rijádból származom. Nagyon sok rajongóm van itt, nagyon sokan ki jöttek, köszönöm nekik. Nem volt könnyű a mai nap. A rajt után volt egy olajszivárgásunk egy repedés miatt, megijedtünk, hogy az összes olajunk elfolyt.”

Matthias Walkner a harmadik helyen zárta a 2020-as Dakar hatodik szakaszát:
„Azt hiszem ez igazán rossz hír Toby (Price) számára. Láttam, amikor megálltak Andew-al, de az volt az érzésem, mintha egész nap csak 80 %-on mennénk. Eddig nagyon nehéz ez a Dakar. Mindenki nagyon-nagyon gyors és nem hibáznak nagyot – csak én hibáztam egyet két nappal ezelőtt. De láttuk milyen gyorsan változnak napról-napra a dolgok, tehát csak folytatnom kell és a legjobbamat nyújtani, aztán majd meglátjuk. Jelenleg nem tűnik közelinek a győzelem – a Hondások jobban állnak. Tavaly már többé-kevésbé hasonló volt a helyzet, de akkor a nyolcadik vagy a kilencedik szakasz mindent megváltoztatott, és még az utolsó napon is veszthetsz 30 percet, szóval csak a célban van vége a versenynek.”

Az összetettben a második helyen álló Pablo Quintanilla:
„A mai szakasz nehéz volt az élen állóknak. Majdnem egész nap Tobyval voltam. Tudtam, hogy időt veszítek, mivel ilyen terepen elöl menni, mindig időveszteség. Tobynak a cél előtt 30 kilométerrel gondja volt, onnantól egyedül mentem.”