Több mint 240 nevező a Szilveszter Rallyra

P1220909

A Metropolisz Atlasz Szilveszter Rally előzetese.

December 28-án és 29-én a hagyományoknak megfelelően a Hungaroringen és környékén kerül megrendezésre az idei Szilveszter Rally. Az első nap egy szakaszt kell teljesítenie az indulóknak a belső pályán, míg másnap 3-3 gyorsasági vár az indulókra a Ring külsőn és belsőn is, ráadásul a belsőn az utolsó körgyors lesz.
Az elmúlt években a nézők a népes mezőnyből két autót vártak igazán: ifj. Érdi Tibort a Skoda Octavia WRC-vel és Jozef Bérest az Audi Quattroval. Sajnos a WRC-t idén nélkülöznünk kell, mivel Tibi egy Lancerral nevezett. De csalódottságra semmi ok, hiszen közel 300 páros adta le a nevezését a versenyre, azonban ebből a rendezők csak 244 nevezést (+ 5 előfutó) tudtak elfogadni a verseny gördülékeny lebonyolítása miatt.
A S2000-es mezőnyt két Peugeot 207 S2000-es fogja alkotni. Az egyikkel Turán Frigyes tör ismét győzelemre, amennyiben sikerül megnyernie a versenyt, ez lesz sorozatban ötödik győzelme. A másik 207-est az az Igor Bacigál fogja terelgetni, aki idén egy Fabia S2000-esben diktálta az itinert Herczig Norbinak.
Az OXXO Energy Truck Race Team fiatal kamionversenyzője, Major Benedek egy Lada VFTS-sel fog harcba szállni a Szilveszter Rallyn.
Az előfutók táborát fogja erősíteni az ERC 2WD idei bajnok párosa, a Bessenyey Zoltán-Nyirfás Julianna kettős a Hondával. Kőváry Barna pedig egy Lancerral fog előfutni.
A szép számú Lancer, Lada és BMW mellett két Trabantnak is örülhetnek a nézők majd.

Korábbi képeim: 2011 2012
Korábbi videóm: 2011

Videóm a tavalyi versenyről: