Skip to content
Főoldal / Rallycross / TitansRX: Megvan az első női versenyző

TitansRX: Megvan az első női versenyző

Fotó: TitansRX

Egy helyszínváltozás is bejelentésre került.

Tamara Molinaro lesz a TitansRX mezőnyében az első női versenyző. Az olasz hölgy sokaknak ismerős lehet, hiszen versenyzett már nálunk, 2016-ban a Mikulás Rallyen indult, majd egy évvel később a Veszprém Rallyen. Tamaro Molinaro tavaly egy Ford Fiesta R5-tel debütált a WRC2-ben, idén is ott versenyez, de már egy Citroen C3 R5-tel.

„Rendkívül izgatott és büszke vagyok, hogy részese lehetek az új bajnokságnak. Új formáció, új autók és néhány versenyző a világ legjobbjaiból, nagyszerűen hangzik! Nagyon különbözik a rallytól, ez egy kihívás nekem, várom már, hogy tanuljak és fejlődjek. Valószínűleg én vagyok a legtapasztalatlanabb a mezőnyben, de megígérem, hogy 110 %-on teszem oda magam, hogy megpróbáljam legyőzni ezeket az örült srácokat.”-mondta Molinaro.

Tamara Molinaro egy rövid teszten kívül a fuglaui teszt versenyen is vezethette a Pantera RX6-ot. A teszt versenyt Toomas Heikkinen nyerte
Timmy Hansen és Lukács „Csucsu” Kornél előtt. Tamara Molinaro a negyedik lett.

Június 29-30. között a franciaországi Dreux-ban rendezték volna az első versenyt, azonban gondok adódtak a pálya körül. Az időpont és az ország maradt, de Essay-i lesz a házigazda.
Nyirádra október 5-6. között látogat a TitansRX.