Skip to content
Főoldal / Rallycross / TitansRX: Csucsu egy ötödik hellyel kezdett

TitansRX: Csucsu egy ötödik hellyel kezdett

Fotó: TitansRX

Topi Heikkinen és Timmy Hansen nyerte az első hétvége versenyeit.

Essay-ben ténylegesen útjára indult a TitansRX sorozat.
A bajnokság első győztese az a Topi Heikkinen lett, aki már 2018 óta együtt dolgozik Max J. Purcherrel a sorozat létrehozásán. Kevin Hansen és Jerome Grosset-Janin állhatott még dobogóra.

A sorozat egyetlen magyar indulója, Lukács „Csucsu” Kornél számára nem indult probléma mentesen a hétvége. Az edzés során az üzemanyag pumpával volt gondja, a Q1-ben a generátorral, míg a Q2-ben a töltéssel volt problémája, így mindkétszer a 12. lett. A Q3-ban már minden rendben volt, egyből autózott egy negyedik időt. Az elődöntőben a második helyen haladva a harcban defektet kapott, így nem jutott tovább.

Csucsu számára a vasárnapi Q1 egy defekttel indult, így 11. lett. A Q2-ben a negyedik legjobb időt érte el, míg a Q3-ban ötödik lett. A saját elődöntőjében Timmy Hansen mögött a második lett a magyar versenyző. Első TitansRX-es döntőjét az ötödik helyen zárta Csucsu miután a harmadik helyen haladva meglökték hátulról és mindenki elment mellette (lásd a videót lent). Craig Breen meg is kapta érte a büntetését, de ez Csucsun már nem segített. Breenel kapcsolatban érdemes megemlíteni, hogy szombaton megnyerte az Ypres Rallyt Belgiumban és onnan utazott Essay-be, mindössze egy óra alvással vágott neki a vasárnapi versenynapnak.

A második futam döntőjében Timmy Hansen diadalmaskodott, megelőzve testvérét, Kevint. Topi Heikkinen lett a harmadik, ezzel vezeti a bajnokságot Kevin Hansen és Jerome Grosset-Janin előtt. Csucsu a hetedik helyet foglalja el a tabellán.
Folytatás július utolsó hétvégéjén Lyden Hillben.