Skip to content
Főoldal / Rallycross / Timmy és Kevin Hansen a GRC Europe-ban folytatja

Timmy és Kevin Hansen a GRC Europe-ban folytatja

Fotó: FIAWorldRallycross.com

A két kiváló versenyző teljes szezont teljesít az új bajnokságban, így Nyirádon is láthatjuk őket.

A rallycross szerelmeseinek nem kell bemutatni Timmy és Kevin Hansent, valamint a Hansen Motorsportot. A Hansen Motorsport a rallycross egyik leghíresebb csapata, vezetője a 14-szeres rallycross Európa-bajnok
Kenneth Hansen. Fia, Timmy Hansen 2015-ben a második helyen végzett a rallycross világbajnokságon (FIA WRX). Kevin pedig rallycross Európa-bajnok volt 2016-ban. Tavaly mindketten a világbajnokságon versenyeztek, Timmy a 6., Kevin pedig a 8. helyen zárta a bajnokságot.

Már egy ideje tudni lehetett, hogy a Peugeot kiszáll a világbajnokságról, így Hansenéknek is át kellett gondolni a folytatást. Hamar megtalálták: a GRC Europe-ban fog versenyezni 2019-ben Timmy és Kevin Hansen. Így a korábbi Formula-1-es versenyző és kétszeres Le Mans-i 24 órás győztes Alex Wurzhoz két újabb nagy név csatlakozott az új bajnokságban.

„Nagyon boldog és izgatott vagyok, hogy részt vehetek a GRC Europe-ban 2019-ben.”-kezdte Timmy. „Az autók gyorsak és ikonikus pályák vannak a naptárban. Alig várom, hogy elkezdődjön a szezon. Szeretnék köszönetet mondani Maxnak (Purcher-a szerk.) a GRC Europe elindításáért. Ez az amire a rallycrossnak szüksége van most.”

„Fiatal vagyok, gyors vagyok és éhes a sikerre. Alig várom, hogy megmutassam a bennem rejlő potenciált és visszatérjek a győztes útra. Nagy köszönet Maxnak, hogy megadta nekem ezt a lehetőséget a GRC Europe-ban.”-vette át a szót Kevin.

„A Hansen motorsport közel három évtizede versenyen a rallycross legmagasabb szintjén. Egy igazán lenyűgöző mezőnyön dolgozunk és nagy öröm számunkra, hogy a Hansen Motorsport az első csapat, akiket bejelenthetünk 2019-re.”-mondta Max Purcher.

A GRC Europe 2019-es szezonja június végén Franciaországban a Dreux Circuit-en veszi kezdetét. A magyarországi forduló Nyirádon lesz október 5-6. között.