Skip to content
Főoldal / Dakar Rally / Terranova nyert

Terranova nyert

sebestyen_dakar_01.13_2Az autósoknál eldőlni látszik a küzdelem, míg a kamionosoknál Karginov átvette a vezetést.A mezőnyre tegnap egy 605 km hosszú szelektív várt az Atacama sivatagon keresztül.
A motorosoknál a címvédő Despres bizonyult a leggyorsabbnak, megelőzve Paint és Viladomsot. Dési János a 47. lett, míg Saghmeister Gábor 51.-ként teljesítette a távot.
A quadosoknál Casale volt a legjobb.
Az autósoknál sokáig úgy nézett ki, hogy Al-Attiyah ezt a szakaszt is behúzza, de a szakasz végén gondjai voltak, így Terranova megelőzte és megnyerte a szakaszt. A katari végül csak az 5. lett. Roma lett a második, míg De Villiers a harmadik. A címvédő Peterhansel elárulta, hogy a csapat arra kérte őket, hogy tartsák a pozíciójukat, mivel szeretnék mindhárom Minit a dobogón látni. Így eldőlni látszik a csata, bár messze még a vége és a Dakaron bármi megtörténhet. Ami a magyarokat illeti a Sebestyén-Bognár-Ungvári trió az 52. helyen végzett és ezzel tovább javítottak az összetettben.
A kamionosoknál Karginov nyerte a szakaszt és ezzel az összetettben is átvette a vezetést De Rooytól. A holland csak a harmadik lett a szelektíven, eléje Nikolaev férkőzött be.

A Dakar Rally állása 11 szakasz után:
Motorosok: 1. Coma 2. Barreda Bort 3. Viladoms … 52. Dési 53. Saghmeister
Autósok: 1. Roma 2. Peterhansel 3. Al-Attiyah … 45. Sebestyén