Skip to content
Főoldal / Egyéb autósport / TCR Europe: Nagy Dani újabb virtuális győzelme

TCR Europe: Nagy Dani újabb virtuális győzelme

Fotó: TCR

A Red Bull Ringen is nyerni tudott a BRC Racing Team versenyzője.

Nagy Dániel ott folytatta a TCR Europe SIM Racing ausztriai fordulóján, ahol Belgiumban abba hagyta. Az időmérőn ő autózta a legjobb időt a Red Bull Ringen. Tenke Tamás a negyedik lett, míg Boldizs Bence a 6. helyet érte el.

Az első futam rajtjánál Nagy Dani jól jött el és megőrizte a vezetést. Ezt aztán a kockás zászlóig nem is engedte át másnak, így a szezonban a harmadik győzelmét szerezte. Tenke Tamás az első körben megelőzte Jimmy Clairet-t, a harmadik helyen is intették le a magyart. Gilles Magnus állhatott a virtuális dobogó második fokára.

Boldizs Bence a rajtnál hamar a pályán kívül találta magát, a kilencedik helyre esett vissza. Majd hamar utolérte a negyedik helyért csatázó Teddy Clairet-Mikel Azcona-Mato Homola hármast. Az ötödik körben a Zengő Motorsport versenyzője megelőzte Azconat, aki aztán végig támadta, de visszaelőzni nem tudta. Bence így a hatodik pozícióban zárt.

A fordított rajtrácsos második versenyen Niels Langeveld lerajtolta az első helyről induló Andreas Backmant. Az audis versenyző végül megnyerte a versenyt, ezzel ő lett az első versenyző Nagy Danin kívül, aki futamot tudott nyerni a TCR Europe SIM Racingben. Azcona és Homola ért még be dobogót érő helyen.

A magyarok egymásra találtak ezen a versenyen. Előbb Boldizs Bence és Tenke Tamás ért össze kétszer, majd Bence Nagy Danival is kontaktolt, aminek eredményeképp a falban kötött ki a magyar Cupra. A 21. helyre csúszott vissza, onnan a 12. helyig küzdötte vissza magát. A 10. körben az 1-es kanyarnál Tenke Tamás megtámadta Nagy Danit, összeértek, de helycsere nem történt. Nem sokkal később a cuprás lenyomta a hyundaiost, így végül Tamás lett a 7., akit Dani követett a 8. helyen.