Skip to content
Főoldal / Amatőr rally / Tatabányán az RTE és a CÉLTRANS Rallysprint Bajnokság mezőnye

Tatabányán az RTE és a CÉLTRANS Rallysprint Bajnokság mezőnye

ifj. Vincze Ferenc-Kuti Péter XIII. Garmin Rallye 2013

  A 4. Mipa Color Kupa és a IV. CYEB Tatabánya Rallye előzetese versenyzők céljaival, korábbi képekkel és videókkal.

Augusztus 11.-én ismét együtt versenyez az RTE és a sprint mezőnye Tatabányán. A sprintesek számára kiírt 4. Mipa Color Kupán négy gyorsaságit kell teljesítenie az indulóknak Tatabánya és környei elágazó között. A szombati pályabejárást követően, vasárnap korán kezdenek: már reggel 6:30 kor elrajtol az első autó. A versenyre már több mint 70 páros adta le a nevezését. A CÉLTRANS Rallysprint Bajnokságot három fordulót követően a Fodor Márton-Leimeiszter István páros vezeti, akik eddig 100%-os teljesítményt nyújtva mindegyik versenyt megnyerték. A tabella második helyén a Biránti Lajos-Hegedüs Krisztián duó áll, megelőzve Gagarinékat.
 
A T+F KFT.  és a Bakonyglas KFT. támogatásával versenyző Szőke András beszélt nekünk a verseny előtti felkészülésükről és a terveikről: „Az autót átnéztük és kicseréltük a tönkre ment alkatrészeket. Belső felvételeket nézegetünk, hogy teljesen mégse legyen ismeretlen a pálya. A tatabányai versenyen a célba érést tekintjük az elsődleges célnak. Elégedettek egy dobogóval lennénk, de sajnos sok esélyt nem láttunk rá, mert elég erős mezőny fog össze jönni így elégedettek leszünk, ha a mezőny közepén tudunk végezni. Egy jó pörgős versenyre számítunk, ahol egy jót fogunk tudni versenyezni”
 
P1240363
 
Idén már a sprintesek között is láthattuk Trescsik Ákost és a túrások közötti is. Lábatlan után ismét Jámbor Lászlónak (Dr. Genya) fog navigálni a Lada VFTS-ben. Őt is megkérdeztük hogyan készülnek a Tatabánya Rallyra és milyen eredménnyel lennének elégedettek:” Sziasztok! Üdvözlök minden kedves olvasót. Jó a kérdés, mivel az előző RTE futamon, ami Lábatlanon volt megrendezve, ott is indultunk a H1 kategóriába, ahol próbáltuk a lehetőségekhez képest kihozni magunkból a maximumot. Így lettünk elegek a „halálcsoportban” (H1) a hetedik helyre. Aminek így is nagyon örültünk, mivel a versenynap folyamán volt kalandunk bőven. Viszont a soron következő RTE Tatabánya-Rallyn felhőtlen stressz mentes autózás akarunk bemutatni a pálya szélére kilátogatóknak. A stopperórát és a verseny slickeket félretéve, utcai téli gumikkal fogunk látványautózást folytatni a verseny teljes távja alatt. Így ez „különösebb” extra felkészülést nem igényel. Aki esetleg nem tudja, hogy miről is van szó: fullos H-s Kálmán Motor (1600cm) 45-ös Weberek, 160 Le hátsókeréken, utcai gumikkal! (ezt érdemes meghallgatni testközelből) Ezzel a cselekedettel fel szeretnénk idézni a régi idők Rallyát. Amikor még nem voltak „leragasztva” a versenyautók a jó minőségű versenyslick gumikkal. Sokkal több volt a látvány és az esemény is. Sajnos ahhoz, hogy jó időt fussál, pályaautózást kell „végezni”. Viszont a rallynak nem pályaautózásról kellene szólnia! Tisztában vagyunk vele, hogy így az esélyeink a kategória társainkkal szemben teljesen esélytelen lesz, de mi ezt egy cseppet sem bánjuk! Kellemes időtöltést és kikapcsolódást kívánunk minden kedves kilátogatónak!”
 
Jámbor László-Trescsik Ákos XIII. Garmin Rallye 2013
 
 Az RTE számára kiírt IV. CYEB Tatabánya Rallyen a mezőnynek a Rugógyári úton kívül a Pusztavám-Oroszlány közötti szakaszt is abszolválni kell. Itt is népes mezőnyre számíthatnak a kilátogató nézők. Ifj. Vincze Ferenc navigátora Kuti Péter is elárulta nekünk, hogy hogyan készülnek az előttük álló megmérettetésre és milyen eredményekkel lennének elégedettek: „Számomra ez az igazi hazai verseny, az összesen ott voltam eddig, nagyon szeretem. Feri egyáltalán nem ismeri ezeket a szakaszokat, ezért nagyon nagy hangsúlyt kell fektetnünk a pályák feldolgozására. A lábatlani balesetünk eléggé lehangoló volt, de úgy érzem, fel tudjuk venni a ritmust és újult erővel tudunk támadni a futamgyőzelemért. Az autó a profi szervizcsapatnak köszönhetően el fog készülni a Tatabánya rallyra, ami nem kis teljesítmény. A Tatabánya-Rugógyár-Környebánya szakaszon nagyon sok látványos nézői pontot találhatunk, mindenképpen sok látogatóra számítunk itt és próbáljuk is kiszolgálni őket. A Pusztavám-Oroszlány szakasz fehér aszfaltos, csúszós kanyarjai nagyon sok kedves emléket idéznek elő számomra, ugyanis itt navigálhattam életemben először. Nagyon várom a versenyt, sietni fogunk!”
 
Lábatlan Rallye 2013
 
A sprint versenyről ITT, míg az RTE-ről ITT találsz bővebb információkat.
 
Korábbi képeink: 2012 2011
Korábbi videóink: 2012
 
A 2011-es verseny elég látványosra sikeredett: