Skip to content
Főoldal / WTCR / Tassi Attila dobogón a Nordschleifén

Tassi Attila dobogón a Nordschleifén

Fotó: WTCR

A Zengő Motorsport mindhárom versenyzője pontot szerzett ma.

A tegnapi naphoz hasonlóan ma is Safety Car mögött kezdödött meg a verseny a Nürburgring Nordschleifén. Itt már nem volt ott Jack Young a Renaulttal, ugyanis a tegnapi balesetben megsérült autót nem tudták megjavítani.

A rajtnál simán eljött a mezőny. Tom Coronel járta meg kicsit később a kavicságyat, így Esteban Guerrieri és Mikel Azcona is elment mellette. Az első kör végén a második helyről induló Yann Ehrlacher megelőzte Nestor Girolamit a Döttinger Höhén. Tassi Attilának itt még sikerült kivédekznie Thed Björköt, de a következő kör elején elment mellette a svéd.

A második kör elején csapódott a gumifalba Gilles Magnus az Audival. A versenyző szerencsére nem sérült meg.

Nestor Girolami 30 másodperces büntetés kapott a rajteljárás megsértése miatt. Később még Björk is megelőzte – Björköt ezért kicsit letolta a csapat, hogy miért vállalt kockázatot.

Yann Ehrlacher győzelmével növelte az előnyét az összetettben, előnye 31 pont a végül 11. helyen értékel Girolami előtt. Björk révén Lynk & Co 1-2 lett a végeredmény. A dobogó harmadik fokára Tassi Attila állhatott fel.

A Zengő Motorsport Cuprájával Azcona a negyedik lett miután az utolsó körben a Döttinger Höhén megelőzte Guerrierit, aki a verseny elején megjárta a füvet az egyik kanyarban. Az argentint Michelisz Norbi a dobogóra is esélyesnek tartott.

Boldizs Bence a 13., míg Kismarty-Lechner Gábor a 14., helyen ért be, így a Zengő Motorsport mindhárom versenyzője pontokkal távozhat a WTCR mai versenyéről.

A WTCR Trophy-t Jean-Karl Vernay nyerte az Alfa Romeoval.

A bajnokság október 10-11. között a Slovaki Rinegen folytatódik.