Skip to content
Főoldal / WTCR / Tarquini és Björk nyert, Michelisz és Tassi is pontszerző

Tarquini és Björk nyert, Michelisz és Tassi is pontszerző

Fotó: WTCR

Mindkét versenyen kiesett az élen álló versenyző.

A WTCR második marrakechi időmérője is nagyon szorosra sikerült, a 26 fős mezőnyből 23-an voltak egy másodpercen belül. Frédéric Vervisch első WTCR-es pole pozícióját szerezte. Michelisz Norbertnek és Tassi Attilának sem sikerült a Q2-be jutás, előbbi a 15., utóbbi a 22. helyezést ért el.

A második, fordított rajtrácsos verseny rajtjánál Nicky Catsburg meg tudta őrizni a vezetést márkatársa, Gabriele Tarquini előtt. A mezőny eleje simán eljött a rajtnál, hátrébb Gordon Shedden pöckölte meg Tom Coronelt, valamint a két VW-s, Mehdi Bennani és Rob Huff ért összes. Már épp kezdet unalomba fulladni a verseny, amikor Nicky Catsburg a falban kötött ki az élről, vélhetően fék hiba miatt. Természetesen jött a marokkói versenyek kötelező tartozéka, a biztonsági autó. Miután elengedték a mezőnyt már semmi érdemleges nem történt. A címvédő Gabriele Tarquini nyerte a versenyt, megelőzve Jean-Karl Vernayt és Yann Ehrlachert. Michelisz Norbi a pontszerző 12. lett, míg Tassi Attilát a 20. helyen intették le.

FIA WTCR Marrakech 2. futam végeredménye:

A harmadik futamon Yvan Muller és Thed Björk is lerajtolta az élről induló Frederic Vervischt. Hátrébb a visszatérő Tiago Monteiro csúszott hátrébb több helyet, majd összeért Yann Ehrlacherrel, a francia a falba csapódott, a visszapattanó autónak Monteiro nekiment. Mindketten kiestek és jött a Safety Car. Müller a 14. körben az élről esett ki technikai hiba miatt, ezzel csapattársa, Björk örökölte a vezetést. Nem sokkal később Farfus állt félre váltóhiba miatt. Két körrel a vége előtt Jean-Karl Vernay csapódott nagy tempóval a gumifalba fékhiba miatt. Ismét beküldték a biztonsági autót és mögötte is intették le a versenyt. Thed Björk nyert, megszerezve ezzel a
Lynk & Co első WTCR-es győzelmét. Frederic Vervisch lett a második, megelőzve Mikel Azconat. A spanyol versenyző élete első WTCR-es hétvégéjén dobogóra állhatott. A betegen versenyző Michelisz Norbi a 8. lett, míg Tassi Attila a 11. hellyel első WTCR-es pontjait szerezte.

FIA WTCR Marrakech 3. futam végeredménye:

A bajnokság állása a marrakechi hétvége után:
1. Björk 61 pont 2. Guerrieri 56 3. Tarquini 49 … 11. Michelisz 17 … 19. Tassi

Érdekesség, hogy az első hétvége után a 26 fős mezőnyből 22 versenyzőnek van a neve mellett már pont.