Skip to content
Főoldal / WRC / Tanak vezet a Montén

Tanak vezet a Montén

Fotó: Toyota Gazoo Racing

A WRC idei első versenynapjának az összefoglalója.

A Monte-Carlo Rallyeval kezdetét vette ma a rally világbajnokság 2019-es szezonja. A délelőtti shakedownon a Toyota friss igazolás, Kris Meeke volt a leggyorsabb, megelőzve a két Citroent, Ogiert és Lappit.

A 20,76 kilométeres La Bréole – Selonnet volt az első gyors, itt kettős Toyota siker született Ott Tanak és Meeke révén. Meeke óvatosabbra vette a figurát miután látta Suninent az árokban. A finn 3,2 km megtétele után csúszott le az útról a Ford Fiesta WRC-vel. Meeke mögött Ogier és Loeb volt a sorrend. Andreas Mikkelsen nem mindennapi hibát vétet, benézte a célt és egy kilométerrel korábban vette el a gázt, súlyos másodperceket ott hagyván. Kalle Rovanpera is lecsúszott az útról. A finn végül 11 percet kapott a legjobb R5-östől, Yoann Bonatotól.

Fotó: Twitter/Yleisölle Viihdettä

A második Avançon – Notre-Dame-du-Laus (20,59 km) gyorson, ahogy azt Ogier előre megjósolta Neuville volt a leggyorsabb. Ogier a szakaszon elért második hellyel abszolútban is feljött oda, míg Tanak a harmadik helyével őrzi a vezetést. Mikkelsen teljesen elgumizta magát, négy téli gumi volt a Hyundai i20 WRC-n miközben az út száraz volt. Loeb ugyanebbe a hibába esett a szöges gumikkal, míg Meeke defektet kapott és kb. 8 kilométert tett meg így.

WRC Monte-Carlo Rallye állása az első nap után: