Skip to content
Főoldal / WRC / Tanak őrzi a vezetést, Ogier defektet kapott

Tanak őrzi a vezetést, Ogier defektet kapott

Fotó: Red Bull

A Német Rallye szombati napjának az összefoglalója.

A Német Rallye szombati programjában négy gyorsasági – köztük a legendás Panzerplatte – szerepelt, mindegyiket kétszer kellett abszolválni.
Délelőtt sem a versenyt vezető Ott Tanaknak, sem az őt üldöző Sébastien Ogiernek nem sikerült gyorsaságit nyerni. Mögéjük Jari-Matti Latvala jött fel a harmadik helyre kihasználva, hogy Thierry Neuvillenek gondjai voltak az autója beállításával. Ennek a körnek lett az áldozata Elfyn Evans, aki lecsúszott az útról és kitörte a Ford kerekét.

Délután Dani Sordo két részsikerrel nyitott, előbb Neuvillet, majd Latvalat lépte át ezzel. Mivel a második Panzerplatte-n Ogier defektet kapott és a pályán kicserélte (1 perc 40 másodperc hátrány), így kiszállt a dobogóért folyó csatából. A spanyol ezzel a második helyre lépett előre. Ogier a folytatásban nyert egy szakaszt és a hetedik helyen zárta a napot, míg legnagyobb riválisa Neuville a negyedik. Craig Breen megjárta a pálya szélét, amivel a 10. helyig esett vissza abszolútban.

A WRC2-ben is sors döntő volt a Panzerplatte. Az addigi éllovas, Jan Kopecky és a második, Yoann Bonato is defektet kapott. Ekkor Eric Camilli vette át a vezetést. Ő a 14. szakaszon állt ki technikai hiba miatt. Ezzel Kalle Rovanperä vezet Fabio Andolfi, Jan Kopecky és Kajetan Kajetanowicz előtt. Az első négy nyolc másodpercen belül van.

Német Rallye állása a szombati nap után: