Skip to content
Főoldal / WRC / Tanak nyerte a Török Rallyt, már második a bajnokságban

Tanak nyerte a Török Rallyt, már második a bajnokságban

Fotó: Red Bull

A Török Rally vasárnapi napjának az összefoglalója.

A Török Rally vasárnapi négy gyorsaságiján az élmezőnyben már mindenki csak tartani akarta a megszerzett pozícióját. Ott Tanak nyerte a versenyt, ezzel sorozatban harmadik győzelmét aratta, amivel a bajnokságban is feljött a második helyre. Jari-Matti Latvala elfogadta a csapata által tegnap este meghozott döntést, hogy nem támadhatja Tanakot. A Toyota a kettős dobogóval a gyártók versenyében átvette a vezetést.

„A verseny nagyon nehéz volt. Pénteken tudtuk, ha az első öt-hatban leszünk, akkor már boldogok lehetünk. De tudtuk, hogy ezt a versenyt nem a leggyorsabb, hanem a legokosabb nyeri. Mi hiba nélkül abszolváltuk a versenyt. Most kezd érdekes lenni a bajnokság. Nyomni fogjuk tovább.”-mondta a célban a győztes Tanak.

A harmadik helyen végző Hayden Paddon idén először állt dobogón. Legjobb Fordosként Teemu Suninen lett a negyedik, megelőzve Andreas Mikkelsent. Mögöttük már az R5-ösök jöttek, Henning Solberg, a WRC2-öt megnyerő Jan Kopecky, Simone Tempestini és Chris Ingram sorrendben. Ogier és Neuville két-két szakaszt nyert ma. A Power Stage győzelemért járó öt pontot Neuville tehette zsebre. Ogier, Tanak, Latvala és Evans kapott még extra pontot.

Mivel Ogier a tizedik helyért is kapott egy pontot, közte és Neuville között megmaradt a 23 pont különbség. Kettőjük közé ékelődött be Tanak, akinek 13 egység a lemaradása a belga mögött. A gyártók bajnokságában a Toyota 5 pontos előnyre tett szert mostani sikerével a Hyundai előtt, a címvédő M-Sport 40, a Citroen 115 pontos hátránnyal áll.

WRC Török Rally végeredmény:
1. Ott Tanak, Martin Jarveoja (észt) Toyota Yaris WRC 3:59:24.5
2. Jari-Matti Latvala, Miikka Anttila (finn) Toyota Yaris WRC +22.3
3. Hayden Paddon, Sebastian Marshall (új-zélandi, brit) Hyundai i20 Coupe WRC +1:46.3
4. Teemu Suninen, Mikko Markkula (finn) Ford Fiesta WRC +4:10.9
5. Andreas Mikkelsen, Anders Jaeger (norvég) Hyundai i20 Coupe WRC +7:11.7
6. Henning Solberg, Ilka Minor (norvég, osztrák) Ford Fiesta R5 +13:40.6
7. Jan Kopecky, Pavel Dresler (cseh) Skoda Fabia R5 (WRC2) +18:25.2
8. Simone Tempestini, Sebastian Itu (olasz, román) Citroen C3 R5 (WRC2) +19:37.1
9. Chris Ingram, Ross Whittock (brit) Skoda Fabia R5 (WRC2) +20:21.3
10. Sébastien Ogier, Julien Ingrassia (francia) Ford Fiesta WRC +20:51.2