Skip to content
Főoldal / WRC / Tanak nyert Chilében

Tanak nyert Chilében

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Az utolsó négy szakasz összefoglalója.

Ott Tanak a fél perc előnyét okosan beosztva idei második győzelmét szerezte. A Power Stage győzelemért járó öt pontot is bezsebelte.

A nap nagy csatája a két Sébastien, Ogier és Loeb között zajlott a második helyért. A két francia között reggel mindössze 1,1 másodperc volt a különbség. Mindkét világbajnok nyert szakaszt, végül Ogier örülhetett a második helyért járó serlegnek. A címvédő az utolsó szakaszon elért második idejével további néggyel gyarapítottja pontjai számát, így átvette a vezetést a világbajnokságon.

Loeb is kapott extra pontokat, ő kettőt kapott, eggyel kevesebbet mint a szuperrallyzó Jari-Matti Latvala. A finn végül a 11. helyen zárta a chilei versenyt. Az utolsó extra pontot Kris Meeke kaparintotta meg, ő a nyolcadik helyen zárta a versenyt.

Negyedik-ötödik helyük révén sok pontot gyűjtött az M-Sport. A fordosok Elfyn Evans-Teemu Suninen sorrendben értek be. A vasárnap a senki földjén autózó Andreas Mikkelsen lett a hetedik, megelőzve Lappit.

WRC2 Pro-ban Kalle Rovanpera nyert Mads Ostberg előtt, ők ketten az abszolútban is szereztek pontot. Gus Greensmith lett a harmadik.
WRC2-ben a Toyota neveltje, Takamoto Katsuta nyert.

A világbajnokság állása a chilei forduló után: 1. Ogier 122 pont, 2. Tanak 112 3. Neuville 110

WRC Copec Rally Chile nem hivatalos végeredménye:
1. Tanak
2. Ogier +23.1
3. Loeb +30.2
4. Evans +1:36.7
5. Suninen +3:15.6
6. Lappi +3:45.4
7. Mikkelsen +4:39.0
8. Meeke +7:33.4
9. Rovanpera +7:52.5
10. Ostberg +8:16.1