Skip to content
Főoldal / WRC / Tanak magabiztosan az élen, holtverseny a második helyen

Tanak magabiztosan az élen, holtverseny a második helyen

Fotó: Toyota Gazoo Racing

A Svéd Rally szombati napjának az összefoglalója.

Ott Tanak a szombati első gyorsaságin magához ragadta a vezetést, később három szakaszt is megnyerve tovább növelte az előnyét. Végül 1 perc előnnyel várhatja a vasárnapi három gyorsaságit. Esapekka Lapi és Andreas Mikkelsen holtversenyben állnak a második-harmadik helyen. Tőlük 2,3 másodpercre van lemaradva Thierry Neuville, aki bemutatott ma nagy tempónál egy megforgást a hófalak között.

Az ötödik Elfyn Evans is odaérhet még a dobogóra holnap. A hatodik Kris Meeke holnap Sébastien Loebbel csatázhat egy nagyot, hogy megtartsa a ma kiharcolt helyezését. Pontus Tidemand a nyolcadik, őt már a legjobb R5-ös versenyző, Mads Ostberg követi. Janne Touhino áll az utolsó pontszerző helyen.

A Colins Crestnél az ugrató versenyt Kris Meeke nyerte idén, második nekifutásra 41 métert repült a Toyota Yaris WRC-vel.

Nem alakult jól a napja a pénteki napot élen záró Teemu Suninennek, a mai második gyorson egy balosban lecsúszott az útról és a hófalban ragadt. Végül másfél percet kapott ezen a gyorson és visszacsúszott a nyolcadik helyre. Délután a híres vargaseni gyors jelentette számára a verseny végét miután hibázott és ismét a hófalban kötött ki, de ezúttal eltalált egy fát és megsérült a bukócső is, így nem folytathatta.

A superrallyval visszaálló Sébastien Ogier több szakaszt is nyert ma. Érdekesség, hogy délután a címvédő taktikázott, szándékosan később rajtolt, mint kellett volna, ezért kapott két és fél perc büntetést. A másik superralyzó versenyzőnek, Jari-Matti Latvalának felemás napja volt, a mai első gyorsot megnyerte, de délután a vargaseni gyorson a rajt után nem sokkal hibázott és négy percet töltött egy hófalban.

A visszatérő Marcus Grönholmnak ma sem volt probléma mentes napja, a Toyota apró technikai hibáival küzd, de a mai első szakaszra már azt mondta, hogy élvezte.

A WRC2 Pro-ban Mads Ostbergnek holnap már csak célba kell „gurulnia”, hiszen három és fél perc az előnye Kalle Rovanperaval szemben. Gus Greensmith a harmadik.
WRC2-ben Ole Chrisitian Veiby és Jari Huttunen között holnap még lehet csata a győzelemért. Emil Lindholm hátránya már másfél perc.

WRC Svéd Rally állása a szombati nap után: