Skip to content
Főoldal / Interjúk / Tanak: Annyira hiányzik a rally, hogy vettem egy szimulátort

Tanak: Annyira hiányzik a rally, hogy vettem egy szimulátort

Fotó: Hyundai Motorsport

Az észt versenyző sem maradhatott ki a Hyundai Motorsport interjú sorozatából.


Ott Tanak is mesélt csapatának arról, hogyan tölti a napjait jelen helyzetben, de a WRC naptárából hiányzó versenyek is szóba kerültek.

-Ott, hogy vagy?
-Minden rendben, köszönöm. Nagyon elfoglaltak vagyunk ebben az időszakban, és nincs okunk panaszkodni. Az időjárás kellemes volt, és rengeteg mindent csináltunk, hogy elfoglaljuk magunkat. Van egy nagy erdőnk, ami némi munkát igényelt, valamint a kertben dolgozunk.

-Hogy bírod rally nélkül?
-Nagyon hiányzik. Hogy őszinte legyek annyira, hogy vettem egy szimulátort. Néhányszor már mentem vele, de nem ugyanaz mintha az erdőben csinálnánk. Az is különbözik, hogy nem dolgozok napi szinten a csapattal. Semmi sem pótolja a sisak felvételének és a rallyknak az izgalmát.

-Más szempontból, hogy telik a szünet?
-A szünet nem olyan rossz. Láttam mi történik a mindennapi életben, a családomban. A rally sok időmet elviszi. Az utazás az, ami nem hiányzik. Találunk kell egy olyan megoldást, hogy bárhol versenyezhessünk, de utazás nélkül. Szóval csak csettintesz az ujjaddal és máris Portugáliában, Spanyolországban vagy bárhol máshol versenyzel.

-Tartod a kapcsolatot a csapattal?
-Szoros kapcsolatban álltunk Andrea-val, és a mérnökökkel. Meg van a lehetőségünk, hogy visszatekintsünk az eddigi versenyekre és tanuljunk belőle. Néha kapcsolatba lépek Martinnal (Järveoja – a navigátora). Őt három éven át minden nap láttam. Ő is élvezi az otthon töltött időt, de hiányzik neki is a rally. Mindannyian készek vagyunk újra versenyezni!

-Vannak olyan versenyek, amiket hiányolsz a WRC naptárából?
-Az egyik kedvenc versenyem az Új-Zéland Rally, amin remélem versenyezhetünk idén. Nem vagyunk benne biztosak, hogy meg fog történni. A másik, amit nagyon szeretek az a Lengyel Rally, ami már nem szerepel a WRC naptárában. A Finn Rally továbbra is bent van a naptárban, azt is nagyon élvezem. Nem nehéz az autó és a gumi szempontjából, de nehéz a versenyző számára.