Skip to content
Főoldal / WRC / Tanak: A Monte mindig kihívás

Tanak: A Monte mindig kihívás

Hyundai Motorsport Monte-Carlo Rallye
Fotó: Hyundai Motorsport

A Hyundai Motorsport előzetese a Monte-Carlo Rallye előtt.

Csütörtökön a Monte-Carlo Rallyeval kezdetét veszi a WRC 2021-es szezonja. Az időjárás mindig nagy kihívás elé állítja a versenyzőket. Idén ráadásul új pályák kerültek a programba és új gumiszállító is van.

Ott Tanak számára tavaly a Monte egy hatalmas eséssel ért véget. Az észt versenyző második szezonját kezdi a Hyundai Motorsporttal. Tanak legjobb eredménye a szezonnyitóról egy második hely még 2018-ból.

„A Monte mindig kihívás, talán a legnagyobb a szezonban. Ez az év első eseménye, és mindig kissé szorongóbb, idegesebb vagy, és nem vagy biztos benne, mire számíthatsz. Az időjárás mindig változékony, így ez egy olyan hely, ahol számíthatsz arra, hogy mindent látsz egyszere, ahogy az első versenyünkön volt tavaly.”

Thierry Neuville tavaly megnyerte a Monte-Carlo Rallyet. Az utolsó pillanatban történt csere miatt Martijn Wydaeghe ül be a belga mellé a Montén.

„Monte-Carlo mindig trükkös verseny, főként azoknak a körülményeknek köszönhetően, amelyekkel szembesülhetünk. Ez aszfaltos rally, de nyilvánvalóan a téli időszakban fekete jéggel, hóval, latyakkal és esővel is találkozhatunk. Ez az egyetlen verseny, ahol négy gumi közül választhatunk. Az utolsó két Monte remekül alakult a csapat számára. 2019-ben 2 másodperccel maradtunk le a győzelemről, majd tavaly megszereztük a győzelmet. Ez lesz az első versenyem Martijnnal és keményen készülünk. Ez mindkettőnk számára nagy kihívást jelentő verseny lesz.”

Dani Sordo legjobb eredménye a hercegségből a második hely (2007, 2012). Utoljára 2018-ban indult a Montén. A spanyolnak ez lesz az utolsó versenye Carlos del Barrioval.

„Számomra ez az év egyik legnagyobb kihívást jelentő versenye. A feltételek gyorsan változhatnak; ugyanazon a szakaszon lehet hó, jég és száraz útfelület is. Mindig fontos a jó gumiválasztás és a jégkémek által nyújtott információk. Ez az utolsó versenyem Carlosszal, és a csúcson akarjuk zárni a közös munkát.”