Skip to content
Főoldal / WRC / Takamoto Katsuta Yaris WRC-vel a Német és a Spanyol Rallyn

Takamoto Katsuta Yaris WRC-vel a Német és a Spanyol Rallyn

Fotó: TOYOTA GAZOO Racing

A fiatal japán versenyző hamarosan bemutatkozhat a legmagasabb szinten.

Takamoto Katsuta a WRC2-ben a negyedik helyen áll jelenleg, Chilében megszerezte második WRC2-es győzelmét. Két finn versenyen vezethette már a Toyota Yaris WRC-t, azt a két versenyt megnyerte.

A TOYOTA GAZOO Racing úgy döntött felgyorsítja kicsit a dolgokat és már idén elindítja a saját nevelésű Takamoto Katsutat a világbajnokság két versenyén egy WRC kormánya mögött. A kiválasztott két verseny a Német és a Spanyol Rally lett.

Tommi Makinen (ő felügyeli a programot):
„Takamoto már nagy lépéseket tett ebben az évben. A WRC2-ben nagyon jó előrelépést ért el a vezetésével és a kiegyensúlyozottságával. Túl van az első versenyeken a Yaris WRC-vel a Finn Bajnokságban, ami szintén jól ment. Emiatt biztosak vagyunk abban, hogy készen áll a következő lépésre. Tudjuk, hogy ezek nagy kihívást jelentő versenyek lesznek, Takamotonak nincs tapasztalata a Német és a Spanyol Rallyról – utóbbi ráadásául egy vegyes talajú verseny. Éppen ezért nem tűzünk ki elé semmilyen célt, a fő prioritás az lesz, hogy folytassa a tanulást és a fejlődést.”

Takamoto Katsuta
„Először is szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki támogatott engem. Mióta négy évvel ezelőtt a rallyra váltottam, azóta keményen dolgozok, hogy világbajnok legyek. Volt sok jó pillanat, de voltak frusztrálok is. Most egy nagy lépést tudok tenni a körülöttem lévő emberek támogatásával. Azonban még nem értem el a végcélomat: csak a startvonalon állok. Értékes tapasztalatokat szerezek lépésről-lépésre a Yaris WRC-ben. Folyamatosan, versenyről-versenyre fejlesztem magam, hogy a közeljövőben a legfelső kategóriában harcolhassak. Még mindig sokat kell tennem, hogy az álmom valóra váljon, de biztos vagyok benne, hogy meg tudom csinálni. Előre is köszönöm a támogatást.”