Skip to content
Főoldal / ORB / Szoros csatában Velenczeiék nyerték a Dunakanyar Rallyt

Szoros csatában Velenczeiék nyerték a Dunakanyar Rallyt

Dunakanyar Rally 2022

A szombati nap is nagy csatát hozott Velenczei Ádám és Vincze Ferenc között.

A pénteki napot az élen záró Velenczei Ádám-Vánsza Zsolt kettős 2,3 másodperces előnnyel vághatott neki a Dunakanyar Rally szombati nyolc gyorsaságijának. A mai első kör végére visszacsúsztak a második helyre, de a hátralévő összes szakaszt megnyerték. Így végül 6,4 mp-vel a Vincze Ferenc-Németh Gergely páros előtt végeztek. Velenczei Ádám pályafutása második Rally1-es futamgyőzelmének örülhetett a váci céldobogón. Vincze idén harmadszorra végzett a második pozícióban.

Közel egy perc lemaradással lett harmadik Turán Frigyes és Farnadi Ágnes. A VW-s páros ezzel idei legjobb eredményét érte el a Mercarius Rally1 Bajnokságban. Mögöttük a Német Gábor-Adorján Szabolcs kettős végzett, akit a Bodolai László-Deák Attila egység követett. Tóth Tibor és Szabó József az utolsó gyorson lépett előre egyet és lett hatodik megelőzve Trenycsényi Józsefet és Verba Gábort. Kovács Antal és Istovics Gergely is az utolsó gyorson lépte le Ollé Sasát és Ollé Rebekát. Utóbbiak az utolsó gyorson párszor megúsztak a vízen, így 0,8 mp-vel maradtak le nyolcadik helyről.

Az első tízet a Foczkó Ákos-Madarász Szabolcs duó zárta, akik ezzel az ORC-t is megnyerték. Mögöttük Galgóczi Norbert-Turai István és a Molnár István Fekete Zsolt kettősök finiseltek.

RC3-ban az idén először induló és előszőr Rally3-as autóval versenyző Papp Arnold-Bodogán Balázs kettős szerezte meg a képzeletbeli elsőséget. A PSZA Motorsport versenyzője 54,2 mp-t adott Hoffer Zsoltnak és Czézinger Kristófnak.

A Peugeot Kupában a címvédő Hangodi Bendegúz-Bunkóczi László egység nyerte a Dunakanyar Rallyt. Trencsényi Vince és Patkó Gábor lett a második, Vogel Adrienn és Maricsek Miklós előtt.

A 2022-es Dunakanyar Rally nem hivatalos végeredménye IDE kattintva tekinthető meg.