Skip to content
Főoldal / Amatőr rally / Szilveszter Rally: László Martin az élen az első nap után

Szilveszter Rally: László Martin az élen az első nap után

Szilveszter Rally 2022

Tragédia árnyékolja be a 24. Fenstherm Kontakt Szilveszter Rally szerdai versenynapját.

Az első szakaszt még teljesítette előfutóként Kaposi László, de a célba érkezést követően megállt a szíve. Az azonnali és szakszerű orvosi segítség ellenére sem sikerült újraéleszteni. Kaposi László 59 éves volt. Részvétünk a gyászoló családnak!

Kaposi László a Szilveszter Rallyn 2021-ben
Kaposi László a Szilveszter Rallyn 2021-ben

A Hungaroring belső szakaszán elsőre László Martin és Zsiros Gábor érte el a legjobb időt. 5,3 másodperccel maradt el tőlük a Szilveszter Rallyra már rendszeresen visszatérő cseh Petr Semerád, akinek Danny Persein diktálta az itinert. A harmadik leggyorsabb Schubert István és Papp Tamás volt a Ford Fiesta WRC-vel, de kaptak egy 15 másodperces büntetést.

A második gyorson fordult a kocka, a cseh páros gyorsabb volt Lászlóéknál, de mindössze 0,5 másodperccel. Így 4,8 másodperc előnnyel vezetik a versenyt az első nap után. Az első szakaszon kitörte a Citroen C3 Rally2 jobb hátsó kerekét a Csomós Miklós-Nagy Attila páros. A szakaszt be tudták fejezni, de több mint fél percet kaptak. Másodjára 0,9 mp-vel maradtak el Semeradék mögött. Így az összetett kilencedik helyéről várhatják a Szilveszter Rally csütörtöki négy szakaszát.

Az első nap végén Gyarmati Ariel és Juszku Lajos állnak a harmadik helyen, megelőzve a legújabb Skoda Fabia RS Rally2-vel versenyző Puskádi János-Gódor Barnabás duót és a Hevesi István-Bottya János kettőst.

24. Fenstherm Kontakt Szilveszter Rally 2022 állása az első nap után ITT tekinthető meg.