Skip to content
Főoldal / Amatőr rally / Szezonzáró Városlődön

Szezonzáró Városlődön

Fodor Márton-Leimeiszter István 4. Mipa Color Kupa 2013 A CÉLTRANS Rallysprint Bajnokság mezőnye számára az utolsó verseny következik október 19-én, Városlődön. A Bakonyi Kalandpark Kupára közel 100 páros adta le a nevezését!

Az utolsó versenyéhez érkezett az Arrabona Rally Club 2013-as bajnoksága. A mezőny először fog Városlődre látogatni.
Bár az előző versenyen megszakadt győzelmi sorozatuk, a Fodor Márton-Leimeiszter István kettős már bajnokként érkezik a Bakonyba. A dobogó másik két fokára még sokan oda érhetnek, így nagy meccsekre lehet számítani. Jelenleg Keskeny Lászlóék állnak a második, míg a Biránti Lajos-Hegedüs Krisztián kettős a harmadik helyen. De szeretne a dobogóra oda érni a BMW-s üldöző tábor is, az élén a Tóth Attila-Bakai Renáta kettőssel. Valamint Gagarinék és Papeszék is szeretnének beleszólni a dobogóért folyó küzdelembe. A Gurdon Attila-Gurdon Barbara apa-lánya duónak már csak az abszolút harmadik helyre van esélye. Fodorék nem csak az abszolútban, hanem az 5. kategóriában is bebiztosították már bajnoki címűket. Szintén eldőlt már a bajnokság a H1-es kategóriában, ahol a Tölgyesi László-Nemes Csaba kettős lett 2013. bajnoka, míg az 1.-2. kategóriában az Erős Gábor-Sín Zoltán páros örülhet a bajnoki címnek. Szintén ebben a kategóriában érdekelt a Szabó Árpád-Borsfai Dávid páros is. A pilóta mondta el lapunknak, hogy ők, hogyan készülnek az utolsó megmérettetésre és milyen eredménnyel lennének elégedettek:
„Nagyon nagy reményekkel várjuk Városlődöt! Az előző évekhez képest néztem a pályát és eléggé Monte-Carlósnak tűnik, úgyhogy szerintem tetszeni fog a verseny. Jelenleg Dáviddal éppen kicsit a fizikumunkon próbálunk javítani, így hetente többször járunk futni és edzeni. A kocsival minden rendben van, a szokásos átnézéseket megejtjük rajta, belőjük a futóművet és már mehetünk is vele. Mindenképpen a dobogó a cél. De nem titkolt vágyunk, hogy az első helyett célozzuk meg, hiszen azért megyünk, hogy mi legyünk egyszer a leggyorsabbak. De a cél az, hogy bebiztosítsuk a kategóriában az év végi harmadik helyet.”
A 3., 4., és H2 kategóriákban még többen is megnyerhetik a bajnokságot.

P1250053

A Fodor Márton-Leimeiszter István páros már bajnokként érkezik Városlődre

Érdemes lesz kilátogatni a versenyre, mivel lehet, hogy idén láthatunk a sprintben utoljára 1600 ccm feletti, összkerék meghajtású vagy éppen turbós autókat. A versenyre közel 100 páros adta le a nevezését. A sprintesek mellett több túrás versenyző, pl.: Tajmel Tibor, Lukács András is leadta a nevezését és az osztrák versenyzők is szokás szerint szép számban képviseltetik magukat. Szombaton az adminisztratív és technikai ellenőrzés valamint a pályabejárás után 12:30-kor rajtol az első autó. A mezőnynek háromszor kell teljesítenie a 14,53 km hosszú szakaszt. Így várhatóan az utolsó autó 17:30-ra célba ér az utolsó gyorsaságin és utána már csak ünnepélyes díjátadó vár a versenyzőkre. Az útzár 11:30-tól 18 óráig lesz.

Bővebb információ a verseny hivatalos honlapján.