Skip to content
Főoldal / Amatőr rally / Szezon előtt mondták

Szezon előtt mondták

Megkérdeztem pár versenyzőt az idei terveiről. Akik válaszolnak: Kuti Péter, ifj. Fogarasi Attila, Czézinger Kristóf, Kállai Tamás és Szabó Zoltán.

Ifj. Fogarasi Attila:
Az idén minden szempontból komolyodunk kicsit, hiszen komolyabb autóval, egy kicsit komolyabb háttérrel, és egy kicsit komolyabb csapattal fogunk rajthoz állni a versenyeken. Az Astra lassan elkészül, az új motor már jár, még a váltóra várunk és vihetjük programoztatni, aztán a dekoroshoz. Március közepén lesz egy tesztünk, ahol majd kiderül, hogy sikerült a téli szerviz. A héten adjuk le a licence kérelmeket a Ralitúrába (Idéntől AMTOSZ-a szerk.), szeretnénk végig csinálni ott egy teljes szezont, és természetesen indulunk a közelebbi ARC-s (Arrabona Rally Club-a szerk.) versenyeken is, ahol reményeim szerint sikerül egy-két új „pályát” találni, amiben megpróbálok segíteni a Bogeszéknak én is. Köszönjük a megkeresést, sok sikert mindenkinek!

Kövesd őket a Facebookon is!
ifj. Fogarasi Attila 2013

Czézinger Kristóf:
Idei évben szeretnénk indulni az összes ARC futamon, valamint 1-2 pécsi sprint futamon is gondolkodok. Ha minden jól megy akkor megcéloznék egy RTE futamot is. Tavaly évvégén sikerült hozzá jutnunk egy N-es Zsigulihoz és reméljük, hogy a kategóriában egy ütőképes autó lesz, de egy biztos a jókedv az garantált!
Czézinger Kristóf (Lada) 2014

Szabó Zoltán Jr.:
Mint tavaly láttátok bővült a csapat, egyrészt sok-sok újdonsággal készülünk jövőre, és részben minden marad a régiben. Elsődlegesen akkor írnék arról, hogy mi az, ami változatlan.
A Megane főhadiszállásán minden ugyanúgy marad, ahogy volt, illetve az autón sem változtatunk. Érzésünk szerint technikailag a mostani mezőnyben kezd egy kicsit alul maradni az autó, hiszen gyári váltóval, gyári differenciálművel, gyári fékekkel versenyzünk, azt leszámítva, hogy a fékkörből ki lett kötve az ABS, és előre nagyobb tárcsákat kapott. Azért nem is gondolkozunk további változtatásokon, mert sajnos (vagy nem) a gazdaságosságot is szem előtt kell tartanunk. Tavaly a futómű kapott egy kis frissítést, egy ültető szett és hozzávaló lengéscsillapító képében (ami nem állítható).
Jelenleg annak ellenére, hogy az autón lehetne fejleszteni úgy, érezzük, hogy nem így akarunk előrébb jutni a sorban. Személy szerint én legalább is egyáltalán nem. Ha az ember tudja kezelni ezt az autót, akkor is dobogón lenne a helye, így idén elsősorban magamtól várok sokat. Személy szerint minden versenyen szeretnék ott lenni a tűz közelében. Természetesen itt továbbra is az Arrabona Rally Club által rendezett versenyekre gondolok. Tavaly is sokkal jobb helyezéseket tudtunk volna elérni, ha nem a lehető legrosszabb pillanatokban ingok meg vagy hibázok bele. Persze voltak műszaki gondjaink is, amelyek miatt teljes versenyeket kellett el dobnunk, de ez lényegtelen.
5. Galgózi Autó Kupa 2013
A csapat másik felén pedig folyik a szerelés teljes elánnal, hiszen a srácoknak nagy terveik vannak.
Kategóriaváltástól kezdve készülnek elég sok mindennel, de ez első sorban meglepetés lesz. Majd érdemes lesz figyelni az előnevezési listát. Annyit elárulok, hogy továbbra is a Renault 5-ös szolgáltatja az alapot, sőt külsőre lehet nem is változik majd annyit (ha jól értesült vagyok).
Összefoglalva, egy műszaki hibáktól mentes, és folyamatos konzisztens gyors tempóval készülünk a jövő évre. Illetve remélem az előző évben előjött apró hibákat végleg sikerül megoldani mind a kocsiban, mind pedig bennem, és akkor minden adott ahhoz, hogy eredményesen, esetleg dobogón állva zárjuk az évet J
Ezúton is szeretnénk egyik példaképünknek Ferjáncz Attilának jobbulást és mielőbbi felépülést kívánni.

Kövesd a csapatot Facebookon.

Kállai Tamás:
Nagyon szomorú vagyok mert azt hittem a 2013-as év után ami viszonylag sikeres volt számunkra hisz az ARC bajnokságban a kategória 4. helyet értük el év végén.Ettől úgy mond kicsit vérszemet kapva gondolatban már kicsit az idei szezonra gondoltunk. Tervben volt az RTE is. Viszont sajnos most nagyon nem fényes a rally helyzete Magyarországon, így elgondolkodtam van-e értelme sok-sok pénzt belelapátolni ebbe az egészbe. Kicsit nekem elvették a kedvem az egésztől! Tényleg nem olyan a rally mint régen. Meg aztán vannak fontosabb dolgok is mint a rally. Így sajna nem a rallyba fogom idén lapátolni a pénzt. Ettől függetlenül már most nagyon hiányzik! Pedig el sem kezdődött! Tervben van a Bükfürdő Rally. De sok esélyt arra jelenleg nem látok. Szeretnénk idén is ott lenni a Szilveszter Rallyn. Meg egy ARC-s futamon tuti indulunk idén. Ezek mellett meg szeretnék indulni legalább egy FRT futamon. Egy biztos! Ez az év nem az én évem lesz. Rossz érzés látni hogy rengetegen készülnek. Mi meg a Szilveszter Rally után letámasztottuk a műhelybe a vasat és azóta ott áll. Viszont pont azért mert nagyon keveset fogunk tudni menni idén azon a kevésen nagyon oda akarom tenni!
Kállai Tamás Rábarig 2013

Kuti Péter:
Idei terv az első osztály, még nem állt össze teljesen minden, de jó úton haladunk. Folyamatban van az autó felkészítése, homológ felszerelések beszerzése, szokásos papírozások. Nagyjából tudjuk a közös versenyek alapján, hogy hova férnénk be a mezőnybe de egyelőre nem bocsátkoznék még találgatásokba, meglátjuk. A felállás marad, Ferivel, az Evo9-essel és a Berényi Racinggel vágunk neki 2014-nek. A tervek szerint az autó, ha nem is az első versenytől de év közben mindenképpen teljesen R4-es lesz. Nagyon izgatottak vagyunk, nagy kihívás előtt állunk. Némileg elkeserít a jelenlegi helyzet, de mi megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni a lehetőségekből.

Tavaly így autóztak a fiúk: